Σέρβος τζουντόκα καταγγείλει ότι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό επειδή έκανε τον σταυρό του

Ο Νεμάνια Μάιντοφ

i

© IMAGO / AFLOSPORT

Σέρβος τζουντόκα καταγγείλει ότι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό επειδή έκανε τον σταυρό του

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:47 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:27 - 18.09.2024

Ο Νεμάνια Μάιντοφ μέσω ανάρτησης στο instagram κατήγγειλε ότι η παγκόσμιο ομοσπονδία τζούντο τον τιμώρησε με πεντάμηνο αποκλεισμό επειδή έκανε τον σταυρό του κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων.

Ο Νεμάνια Μάιντοφ, ένας από τους σπουδαιότερους τζουντόκα της εποχής, κατήγγειλε μέσω instagram ότι τιμωρήθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος επειδή έκανε τον σταυρό του κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων. Ο Σέρβος, που αποκλείστηκε από τον Θοδωρή Τσελίδη στη φάση των «16» στη διοργάνωση του Παρισιού, τιμωρήθηκε έναν μήνα μετά τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Ο 28χρονος αθλητής αποκλείστηκε από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για πέντε μήνες, για παραβίαση του άρθρου 3 του κώδικα δεοντολογίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας που απαγορεύει οποιαδήποτε χειρονομία με θρησκευτικό περιεχόμενο. Ο Μάιντοφ έχει τιμωρηθεί πέντε μήνες με αναστολή, μετά από δύο προηγούμενες προειδοποιήσεις για τον ίδιο λόγο στις 10 Απριλίου 2018 και στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Ο 28χρονος Σέρβος τζούντοκα, ο οποίος κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2023 και ήταν δευτεραθλητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2024 στην κατηγορία των -90 κιλών και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017, απαγορεύεται να συμμετάσχει σε όλες τις διοργανώσεις αλλά και τα προπονητικά camp. Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Νεμάνια Μάιντοφ, ο ίδιος αρνήθηκε να απολογηθεί αφού δήλωσε πιστός στον θεό.

«Πριν από 15 ημέρες, έλαβα ειδοποίηση ότι έχω τιμωρηθεί με αποκλεισμό 5 μηνών από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) λόγω παραβίασης των θρησκευτικών τους κωδίκων. Συγκεκριμένα, για το ότι έκανα το σταυρό μου κατά την είσοδό μου στον αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μου απαγορεύτηκε η συμμετοχή σε όλα τα τουρνουά, τα καμπ και τις προετοιμασίες.

Η αλήθεια είναι πως, στην απολογητική επιστολή προς την πειθαρχική επιτροπή, δεν ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το ότι έκανα το σταυρό μου και δήλωσα ότι δεν το έκανα, ούτε θα το κάνω ποτέ, παρόλο που δεν γνώριζα πόσο μεγάλη θα μπορούσε να είναι η τιμωρία.

Ο Θεός μου έδωσε τα πάντα, τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στην καριέρα μου, και για εμένα είναι το νούμερο ένα, και είμαι περήφανος γι' αυτό. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Πάντα θα τον δοξάζω και θα τον ευχαριστώ.

Τίποτα καινούργιο για μένα προσωπικά, απλά μια νέα σελίδα στην καριέρα μου και μια νέα εμπειρία ζωής. Λυπάμαι όμως που ένα τόσο όμορφο και δύσκολο άθλημα όπως το τζούντο έχει καταντήσει έτσι.

Ο Θεός μου χάρισε μια σπουδαία καριέρα, με 7 ευρωπαϊκά και 3 παγκόσμια μετάλλια. Όταν ξεκινούσα, ονειρευόμουν να κερδίσω έστω ένα από αυτά τα μεγάλα μετάλλια και να κάνω περήφανους τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, η οποία θυσίασε τα πάντα για την καριέρα μου. Μου έδωσαν τόσα πολλά, χρεώθηκαν για να φτάσω εδώ και δεν μπορώ απλά να σκύψω το κεφάλι σε μια τέτοια απαίτηση.

Θα ξεκουραστώ μέχρι να λήξει η τιμωρία μου και μετά θα επιστρέψω με τη βοήθεια του Κυρίου μας για μια νέα αρχή και νέες νίκες. Σας αγαπώ όλους, Νεμάνια Μάιντοβ», αναφέρει ο Σέρβος τζουντόκα στο instagram.

Tags: