Απίθανο: Τρομακτική προσγείωση σε πτήση επίδειξης (vid)
i

©printscreen

Απίθανο: Τρομακτική προσγείωση σε πτήση επίδειξης (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:20 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:10 - 14.08.2024

Υπήρχε αναμφισβήτητα περισσότερο δράμα πριν από το γκραν πρι της Αυστρίας από ό,τι κατά τη διάρκεια του, καθώς ένας άνδρας που φορούσε jetpack είχε μια απότομη προσγείωση σε πτήση επίδειξης.

Το τελετουργικό πριν την έναρξη του γκραν πρι της Αυστρίας περιελάμβανε επίδειξη πτήσης από δύο άνδρες με ειδικές στολές. Ένας άνδρας που φορούσε jetpack έπεσε από τον ουρανό και προσγειώθηκε στην πίστα του Red Bull Ring. Δυστυχώς όμως για τον έναν από αυτούς η προσγείωση ήταν κάπως σκληρή. Ευτυχώς πάντως δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο άνδρας φάνηκε να συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς έπεσε στη πίστα αλλά ήταν ανίσχυρος να κάνει οτιδήποτε γι' αυτό καθώς χτύπησε δυνατά στο πάτωμα κύλησε κατά μήκος της πίστας. 

Ευτυχώς, στη συνέχεια εμφανίστηκαν πλάνα με τον άνδρα να σηκώνεται και να κάνει χειρονομίες προς το πλήθος, αν και κουτσαίνοντας. Οι φίλοι της F1 έσπευσαν να δουν την αστεία πλευρά με πολλούς να κοροϊδεύουν, λέγοντας «αυτοκίνητο ασφαλείας» ή «κίτρινη σημαία» μετά το περιστατικό. Ένας θαυμαστής, ίσως αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη κυριαρχία του Μαξ Φερστάπεν αυτή τη σεζόν, είπε: «Πιθανώς η καλύτερη στιγμή σε όλο το αγωνιστικό τριήμερο»

Το περιστατικό ακολούθησε έναν γεμάτο αγώνα σπριντ το Σάββατο (1/7), τον οποίο κέρδισε ο Φερστάπεν μετά από μια έντονη «μάχη» στον πρώτο γύρο με τον ομόσταβλό του στη Red Bull, Σέρχιο Πέρες. Παρά το γεγονός ότι σημείωσε ακόμη μια νίκη στον πιθανό καλπασμό του σε ένα χατ-τρικ παγκοσμίων πρωταθλημάτων, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εξέφρασε την απογοήτευσή του με τη συμπεριφορά του Μεξικανού. 

«Η έξοδος από τη στροφή 1 δεν ήταν πραγματικά ωραία», είπε ο Ολλανδός στο δρόμο της επιστροφής στα pits αφού πέρασε τη γραμμή του τερματισμού 21 δευτερόλεπτα μακριά από τον Πέρες. «Αυτό θα μπορούσε να ήταν μια μεγάλη παρεκτροπή, οπότε πρέπει να το συζητήσουμε γιατί δεν ήταν ωραίο». Τελικά την Κυριακή (2/7), ο Φερστάπεν κέρδισε το γκραν πρι, με τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari να έρχεται στη δεύτερη θέση και τον Πέρες στην τρίτη.

Tags: