Αποκαλύφθηκε το πρώτο smart SUV, αμιγώς ηλεκτρικό

smart #3

i

©smart

Αποκαλύφθηκε το πρώτο smart SUV, αμιγώς ηλεκτρικό

Δημήτρης Μπαλής • 09:22 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:03 - 14.08.2024

Η έκθεση της Σαγκάης φιλοξένησε τα αποκαλυπτήρια ενός μοντέλου που θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη.

Πληθώρα αποκαλύψεων σε μια μεγάλη έκθεση, της Σαγκάης, σε μια τεράστια χώρα όπως η Κίνα.

Η smart, θυγατρική της Mercedes-Benz, αποκάλυψε το πρώτο της SUV μοντέλο, με την κωδική ονομασία #3. Σημειώνουμε τον μετασχηματισμό της smart, η οποία θα παράγει, πλέον, μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το νέο μοντέλο έχει, πράγματι, αθλητικά χαρακτηριστικά, συνδυάζοντας στοιχεία κουπέ και SUV υπερ-υψωμένου αμαξώματος. Η σιλουέτα του φιλοτεχνήθηκε από την παγκόσμια ομάδα σχεδιασμού της Mercedes-Benz, διατηρώντας ως κατευθυντήρια αρχή τη συνδεσιμότητα αιχμής. Με την κυκλοφορία του smart #3, η smart παραμένει πιστή στο αρχικό της όραμα για εξερεύνηση των καλύτερων λύσεων για τη μελλοντική αστική μετακίνηση.

Το αμάξωμα τονίζεται με πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Στο μπροστινό μέρος, οι λεπτοί προβολείς CyberSparks LED συνδυάζονται με μια χαρακτηριστική «μύτη καρχαρία» και φαρδιά μάσκα σε σχήμα Α. Στα πλαϊνά, η περίοπτη δίχρωμη οροφή με τη ρέουσα γραμμή της, δημιουργεί μια κομψή σπορ σιλουέτα. Η αεροτομή, η κολόνα C και το πίσω φτερό συνδυάζονται με τον προφυλακτήρα για να ολοκληρώσουν μια μοντέρνα καμπυλότητα, ενώ τα πίσω φώτα με pixel στοιχεία ενισχύουν την premium αίσθηση του οχήματος.

smart #3 ©smart

Στο εσωτερικό, το κόκπιτ περιλαμβάνει κυκλικά σχήματα στις εισαγωγές αέρα (τύπου τουρμπίνας), το γλυπτό ταμπλό φέρει υπερυψωμένη κεντρική οθόνη 12,8 ιντσών, ενώ αρκετά ψηλά βρίσκεται η κονσόλα, που αγκαλιάζει το σώμα του οδηγού και του συνοδηγού, φέροντας αποθηκευτικούς χώρους. Η δε γυάλινη οροφή, χαρίζει άπλετο φως στην καμπίνα.

Χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο, το smart #3 προσφέρει ένα ακόμη πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Τα ενσωματωμένα προσκέφαλα στα καθίσματα, αυξάνουν επιπλέον την οδηγική άνεση, ενώ το σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας, εξοπλισμένο με σύστημα Beats Soundsystem 13 ηχείων, συμπληρώνει την πρωτοποριακή έξυπνη εμπειρία καμπίνας του #3.

smart #3 ©smart

Το smart #3 θα παρουσιαστεί στο ευρωπαϊκό κοινό στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2023, πριν κυκλοφορήσει στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του επόμενου έτους. Ενδεχομένως για την ευρωπαϊκή αγορά θα υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις, ενώ έως τον Αύγουστο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της ΕΕ. Θα περιμένουμε να μάθουμε το κινητήριο σύστημα και τις μπαταρίες, ώστε να γνωρίζουμε και την αυτονομία κίνησης.

Tags: