Απολύθηκε η αρχισυντάκτρια του γερμανικού περιοδικού, μετά από τη ψεύτικη συνέντευξη του Σουμάχερ

Μίκαελ Σουμάχερ

i

Μίχαελ Σουμάχερ/©Intime

Απολύθηκε η αρχισυντάκτρια του γερμανικού περιοδικού, μετά από τη ψεύτικη συνέντευξη του Σουμάχερ

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:48 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:56 - 14.08.2024

Αφού το γερμανικό περιοδικό, Die Aktuelle υποστήριξε ότι δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον Μίκαελ Σουμάχερ που στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε από ένα chatbot AI, η αρχισυντάκτρια του έχασε τη θέση της.

Η αρχισυντάκτρια του γερμανικού περιοδικού Die Aktuelle, Αλ Χόφμαν, η οποία δημοσίευσε μια ψεύτική συνέντευξη με τον Μίκαελ Σουμάχερ απολύθηκε. 

Το γερμανικό περιοδικό δημοσίευσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μία συνέντευξη μαζί με μια φωτογραφία του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, χωρίς να ξεκαθαρίζει πως είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Ο τίτλος του κειμένου ήταν: «Ακούγεται αληθινό» και η υποτιθέμενη συνέντευξη δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα από ένα chatbot AI.

Περνάει στην αντεπίθεση η οικογένεια του Σουμάχερ, μηνύει περιοδικό για «συνέντευξη» μέσω τεχνητής νοημοσύνης
FORMULA 1

11:33 - 20.04.2023

Περνάει στην αντεπίθεση η οικογένεια του Σουμάχερ, μηνύει περιοδικό για «συνέντευξη» μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Aktuelle» δέχθηκε πυρά αφού χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να παραποιήσει μια συνέντευξη με τον Μίκαελ Σουμάχερ. Η οικογένεια του πρώην πιλότου, σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον της.

Οι εκδότες της Die Aktuelle ζήτησαν συγγνώμη την Παρασκευή (21/4) από την οικογένεια Σουμάχερ και ανακοίνωσαν την απόλυση της αρχισυντάκτριας Αν Χόφμαν.

«Αυτό το κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο, δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιευθεί. Δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στα πρότυπα της δημοσιογραφίας που περιμένουμε εμείς και οι αναγνώστες μας, από μια ομάδα όπως η Funke», ανέφερε η Μπιάνκα Πόλμαν, διευθύντρια των περιοδικών στον όμιλο Funke.

Θυμίζουμε ότι ο Σουμάχερ υπέστη σοβαρό ατύχημα στο κεφάλι, το οποίο έγινε στο σκι στο Μεριμπέλ τον Δεκέμβριο του 2013. Ο Γερμανός δεν έχει εμφανιστεί και δεν έχει ακουστεί δημόσια από τότε, και οποιαδήποτε πληροφορία για την κατάστασή του παραμένει στενά φυλαγμένο μυστικό.

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου, εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ επιβεβαίωσε ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα νομικά μέτρα κατά της Die Aktuelle. 

Η Die Aktuelle έχει προηγούμενα με την οικογένεια Σουμάχερ, συμπεριλαμβανομένων άρθρων που ισχυρίζονται ότι ο πρώην οδηγός της Ferrari ήταν ξύπνιος και κέρδισε μια νομική υπόθεση εναντίον της οικογένειας όταν ισχυρίστηκε ότι η σύζυγος του Σουμάχερ, Κορίνα είχε μια «νέα αγάπη» στη ζωή της, αν κι αυτό τελικά αναφερόταν στην κόρη της οικογένειας Τζίνα.