«Αθλητική Διοργάνωση της Χρονιάς» το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

SPORTS MARKETING AWARDS

i

©SPORTS MARKETING AWARDS

«Αθλητική Διοργάνωση της Χρονιάς» το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Δημήτρης Μπαλής • 14:20 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:39 - 14.08.2024

Κορυφαία διάκριση, για δεύυτερη συνεχόμενη χρονιά, από τα Sports Marketing Awards.

Ο κορυφαίος αγώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας και μάλιστα με παγκόσμια εμβέλεια, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ανακηρύχθηκε ως «Αθλητική Διοργάνωση της Χρονιάς». Μάλιστα, η διάκρση αυτή ήρθε για δεύτερη συνεχή χρονιά στα καθιερωμένα, πλέον, βραβεία Sports Marketing Awards.

Τα βραβεία, διότι υπήρχαν και άλλα ακόμα, απέσπασε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Motorsport Greece για τη σπουδαία αυτή διοργάνωση.

SPORTS MARKETING AWARDS ©SPORTS MARKETING AWARDS

Η διοργάνωση του 2022, ξεχώρισε με highlight την υπερειδική διαδρομή του αγώνα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ενώ επί τρεις ημέρες οι αστέρες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA «μάχονταν» στα ελληνικά βουνά.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική κορυφαία διάκριση του αγώνα, ο οποίος αυτή την χρονιά ξεχώρισε και σε ένα νέο πεδίο. Ο λόγος για τα Green Brand Awards, που προσανατολίζονται στην πράσινη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική προστασία. Τα συγκεκριμένα βραβεία αποτελούν την αναγνώριση σημαντικών επιτευγμάτων, με το EKO Ράλλυ Ακρόπολις -που το περασμένο φθινόπωρο απέσπασε από τη FIA την ανώτατη περιβαλλοντική πιστοποίηση Τριών Αστέρων- να «φεύγει» από τη σχετική εκδήλωση με το «Χρυσό» στην κατηγορία Green Sports, ως διεθνές παράδειγμα περιβαλλοντικά βιώσιμου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

GREEN BRAND ©SPORTS MARKETING AWARDS

Συνολικά, στην τροπαιοθήκη του αγώνα προστέθηκαν ακόμα δύο βραβεία, το «Χρυσό» ως η καλύτερη διοργάνωση Motorsports, καθώς και το «Ασημένιο» στην κατηγορία Καλύτερο Αθλητικό Περιεχόμενο, για τη σειρά podcast «Ιστορίες Ράλλυ Ακρόπολις by Betsson», που φιλοξενήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην πλατφόρμα pod.gr.

Για τα βραβεία Sports Marketing, που απονεμήθηκαν για έκτη φορά, την ευθύνη αξιολόγησης έχει μια κριτική επιτροπή με προέδρους τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη και πρόεδρο του Συλλόγου Παραολυμπιονικών, Γρηγόρη Πολυχρονίδη, τον Αντώνη Τσαπατάκη, Παραολυμπιονίκη και κάτοχο 20+ μεταλλίων, και μέλη στελέχη σημαντικών εταιρειών της αγοράς. Ανάλογα, μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από καταξιωμένα στελέχη εταιρειών της αγοράς, με πρόεδρο την καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης Κωνσταντίνα Σκαναβή, επιφορτίζεται με την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων στα Green Brand Awards.

Tags: