Βασό: «Δεν πρόκειται να αντιγράψουμε τη Red Bull»

Πενιχρό αποτέλεσμα για τη Ferrari στο Μαϊάμι

i

©Pirelli

Βασό: «Δεν πρόκειται να αντιγράψουμε τη Red Bull»

Δημήτρης Μπαλής • 12:05 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:19 - 14.08.2024

Ο Φρεντερίκ Βασό εξήγησε τους λόγους που η Ferrari δεν έχει στα πλάνα της μια πιθανή αντιγραφή της RB19.

Η Ferrari παλεύει πάντα για τον τίτλο, αυτός είναι ο στόχος κάθε σεζόν που ξεκινά. Είναι μια ομάδα που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του σπορ, έχει συμμετάσχει σε όλα τα πρωταθλήματα έως τώρα και έχει τόσους πολλούς φίλους ανά την υφήλιο, που στην κυριολεξία επηρεάζονται αν έρθει μια αποτυχία. Η φετινή σεζόν δεν αποτελεί εξαίρεση για τη Scuderia. Μπορεί η λέξη αποτυχία να φαντάζει κάπως βαριά, αλλά αν κοιτάξει κανείς τη βαθμολογία στους κατασκευαστές δεν θα τη βρει ούτε στη δεύτερη ούτε στην τρίτη, αλλά στην τέταρτη θέση πίσω από τις Red Bull, Aston Martin και Mercedes.

Μετά και τα αποτελέσματα στο Μαϊάμι, όπου Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ τερμάτισαν στην πέμπτη και έβδομη θέση, αντίστοιχα, είναι λογικό για τον Φρεντερίκ Βασό, να βλέπει την πίεση να αυξάνεται. Οι Ιταλοί θέλουν καλά αποτελέσματα και μάλιστα, άμεσα, μόνο που η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Κανείς δεν μπορεί να «χτυπήσει» αυτή τη στιγμή τη Red Bull, ο διευθυντής της Scuderia το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει το πλάνο του, το οποίο κάνει λόγο για βελτίωση της SF23 και όχι αντιγραφή της RB19.

«Θα ήταν λάθος, πιστεύω, να θεωρήσουμε πως η απόδοσή μας βασίζεται μόνο σε έναν τομέα. Η απόδοση είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Στην τελική, αν προσπαθήσεις να αντιγράψεις κάτι, αυτό σημαίνει πως άργησες. Τώρα, με το cost cap και το γεγονός πως το αυτοκίνητο δεν εξελίσσεται για δύο σεζόν, είναι αδύνατον να αντιγράψεις τον οποιονδήποτε. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας και να εξελίξουμε την πλατφόρμα μας», ήταν τα λόγια του Βασό.

Πλέον, όλα τα βλέμματα, επικεντρώνονται στον επόμενο αγώνα της σεζόν που γίνεται στις 21 Μαΐου στην Ίμολα, εκεί όπου οι τιφόζι που θα κατακλύσουν τις εξέδρες, θα παρακολουθήσουν με αγωνία αν οι νέες αναβαθμίσεις της SF23 θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Tags: