Δεν πήραν τα μυαλά αέρα στη Mercedes για το 1-2 στις δοκιμές του Καναδά

Ο Λιούις Χάμιλτον στις δοκιμές του Καναδά

i

©Mercedes

Δεν πήραν τα μυαλά αέρα στη Mercedes για το 1-2 στις δοκιμές του Καναδά

Δημήτρης Μπαλής • 10:52 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 14.08.2024

Οι οδηγοί της γερμανικής μάρκας ήταν οι ταχύτεροι χθες στο Μόντρεαλ, όμως αισθάνονται ότι θέλει δουλειά ακόμα.

Μάλλον δεν ήταν αντιπροσωπευτικοί οι χθεσινοί χρόνοι στα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμαστικών, ενόψει του 8ου γκραν πρι της χρονιάς στον Καναδά.

Στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ του Μόντρεαλ, το πρώτο σκέλος FP1 επισκιάστηκε από τις κόκκινες σημαίες με σταματημένα αυτοκίνητα, και από το τεχνικό πρόβλημα στο κύκλωμα τηλεόρασης. Στο δεύτερο σκέλος και πάλι είχαμε κόκκινες σημαίες, ευτυχώς χωρίς ατυχήματα, αλλά και λίγη βροχή που έφερε τα πάνω κάτω στο τέλος, με αποτέλεσμα οι χρόνοι που είχαν κάνει οι δύο οδηγοί της Mercedes, μέχρι εκείνη την ώρα, να είναι οι καλύτεροι.

Πάντως, δεδομένοι ότι οι Mercedes είχαν λιγότερο καύσιμο και άρα τα μονοθέσια ήταν ελαφρύτερα, ίσως οι χρόνοι που έκαναν να μην είναι οι πραγματικοί σε συνθήκες μάχης, με γεμάτα ρεζερβουάρ κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι δύο οδηγοί.

Ωστόσο, μετά το 2-3 που έκαναν οι Χάμιλτον και Ράσελ στη Βαρκελώνη και έπειτα από τις αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο, όλοι στη Mercedes ελπίζουν ότι θα υπάρχει συνέχεια και γιατί όχι στον Καναδά.

Θα δούμε σήμερα τι θα γίνει, το βράδυ ώρα Ελλάδος, με το τρίτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών και βέβαια τις κατατακτήριες δοκιμές.

«Το μονοθέσιο δεν ήταν άσχημο, αλλά νομίζω ότι σίγουρα έχουμε δουλειά να κάνουμε. Δεν ήταν το καλύτερο, αλλά όχι το χειρότερο μακράν. Άρα, νιώθεις αρκετά αξιοπρεπής. Απλά, είχε αναπηδήσεις. Νομίζω ότι πρέπει να βελτιώσουμε τον οδηγικό έλεγχο και την ισορροπία στις στροφές. Ετσι, νομίζω, ότι θα είμαστε εντάξει», είπε ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Ράσελ εξήγησε ότι παραμένει ασαφής ο πραγματικός ρυθμός της Mercedes απέναντι στους αντιπάλους της.

«Κάναμε την προετοιμασία μας για τις κατατακτήριες με χαμηλή ποσότητα καυσίμων προς το τέλος της διαδικασίας των δοκιμών, όταν η πίστα ήταν πιο γρήγορη. Αλλά πιστεύω ότι οι αναβαθμίσεις που φέραμε στο αυτοκίνητο στη Βαρκελώνη έχουν βοηθήσει. Πρέπει να μάθουμε πού μπορούμε να φθάσουμε. Νομίζω ότι είμαστε ακόμα μακριά, ειδικά σε ρυθμό κατατακτήριων, σε σύγκριση με τη Ferrari και την Aston Martin», είπε ο Ράσελ τονίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες θα παίξουν τον ρόλο τους.

Στα πολλά αξιοσημείωτα στην πίστα Ζιλ Βιλβέν, ήταν κι ένας κάστορας που βρέθηκε στην πίστα και προξένησε την περιέργεια -και σωστά- του τηλεοπτικού φακού. Δε βλέπεις συχνά κάστορες και μάλιστα στην πίστα!

Tags: