Διακόπηκε το γκραν πρι της Ολλανδίας, λόγω βροχής (vids)
i

©Photo by ANP via Getty Images

Διακόπηκε το γκραν πρι της Ολλανδίας, λόγω βροχής (vids)

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:12 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:56 - 14.08.2024

Το γκραν πρι της Ολλανδίας διακόπηκε προσωρινά στον 65ο από τους 72 γύρους του αγώνα.

Το γκραν πρι της Ολλανδίας σταμάτησε στον 65ο από τους 72 γύρους την Κυριακή (27/8), με τον τοπικό ήρωα Μαξ Φερστάπεν να προηγείται στον αγώνα και να βρίσκεται πολύ κοντά στην ένατη συνεχόμενη νίκη του στη φετινή σεζόν της Formula 1. 

Μια ξαφνική και βίαιη νεροποντή έκανε πολλά μονοθέσια να βγουν έξω από την πίστα, αναγκάζοντας τους αγωνοδίκες να σταματήσουν τον αγώνα για να καθαρίσουν τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα από την πίστα του Ζάντφορτ. 

Ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) ήταν μπροστά από τον Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin) και τον Πιερ Γκασλί (Alpine) στην πίστα τη στιγμή της διακοπής. Ο Σέρχιο Πέρες (Red Bull), ωστόσο, θα πάρει την τρίτη θέση από το pit lane όταν ξαναρχίσει ο αγώνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καιρικές συνθήκες ήταν επικίνδυνες για τους οδηγούς, με αποτέλεσμα κάποιοι οδηγοί να βγουν και εκτός πίστας. Συγκεκριμένα ο Σέρχιο Πέρες έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, ενώ επίσης και ο Γκουάνγιου Ζου της Alfa Romeo έπεσε πάνω στον προστατευτικό τοίχο.

Εκτός ξανά ο Σάρτζεντ (vid)
FORMULA 1

17:13 - 27.08.2023

Εκτός ξανά ο Σάρτζεντ (vid)

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ της Williams εγκατέλειψε στον 16ο γύρο του Ολλανδικού γκραν πρι, καθώς ο Αμερικανός πάτησε άγαρμπα στο κερμπ και το μονοθέσιό του κατέληξε στις μπαριέρες στη στροφή 8.

Δείτε τα σχετικά βίντεο: 

Tags: