Δύσκολα να επιστρέψει η Ιμολα στο καλεντάρι το 2023 - Τι λένε οι οδηγοί για τη ματαίωση του γκραν πρι

Εντονα καιρικά φαινόμενα στην Εμίλια Ρομάνια και την πίστα της Ιμολα

i

©Pirelli

Δύσκολα να επιστρέψει η Ιμολα στο καλεντάρι το 2023 - Τι λένε οι οδηγοί για τη ματαίωση του γκραν πρι

Δημήτρης Μπαλής • 16:58 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:15 - 14.08.2024

Πρωτίστως η σκέψη όλων στις προσπάθειες διάσωσης πολιτών στην περιοχή και δευτερευόντως στο πρωτάθλημα.

Η Formula 1 είναι «απίθανο» να επιστρέψει στην Ιμολα του 2023, λόγω του γεμάτου ημερολογίου και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 που ένας αγώνας ακυρώνεται οριστικά λόγω καιρικών συνθηκών.

Χθες έγραψα ότι αν βρέξει στην Ιμολα τι θα γίνει με το γκραν πρι. Εννοούσα τον αγώνα, διότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή όμως μόνο επηρέασαν τη διεξαγωγή του αγώνα, που τελικά ακυρώθηκε, αλλά ολόκληρη τη ζωή των πολιτών της περιοχής.

Πραγματική τραγωδία με νεκρούς και μεγάλες καταστροφές, που προφανώς άφησαν σε δεύτερη μοίρα τον αγώνα.

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ζήτησε να αναβληθεί ο αγώνας, και ο επίσης Ιταλός διευθύνοντας σύμβουλος της F1 Στέφανο Ντομενικάλι εξήγησε ότι ένας λόγος για την απόφαση ήταν να μην ασκηθεί επιπλέον πίεση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης το Σαββατοκύριακο.

«Αναλύοντας το γεμάτο ημερολόγιο είναι πολύ απίθανο ο αγώνας να επαναπρογραμματιστεί, εκτός και αν διακοπεί ένας άλλος αγώνας», σύμφωνα με τον διευθυντή σύνταξης του RacingNews365, Ντίτερ Ρένκεν, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ίμολα.

Το μόνο δυνατό slot πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές στα τέλη Ιουλίου είναι το Σαββατοκύριακο 23-25 Ιουνίου, αλλά αυτό θα δημιουργούσε στη συνέχεια μια διαδρομή τεσσάρων αγώνων σε τέσσερις εβδομάδες με το καναδικό γκραν πρι στις 18 Ιουνίου πριν από την προγραμματισμένη επιστροφή στην Αυστρία και τη Βρετανία στις 2 Ιουλίου και 9 Ιουλίου.

Μια άλλη δυνατότητα είναι να γίνει ο αγώνας στις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου, είτε στις 6 Αυγούστου είτε στις 20 Αυγούστου μετά το βελγικό και πριν το γκραν πρι της Ολλανδίας.

Ένα πρόβλημα εδώ είναι ότι τα εργοστάσια πρέπει να κλείσουν για δύο εβδομάδες τον Αύγουστο ως μέρος της καλοκαιρινής διακοπής λειτουργίας.

Τώρα, οι οδηγοί της Formula 1, από την πλευρά τους, μίλησαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην περιοχή και στις προσπάθειες διάσωσης των πολιτών.

Είχε προηγηθεί η εκκένωση της πίστας χθες και σήμερα ανακοινώθηκε η ματαίωση του γκραν πρι.

Ο Τζορτζ Ράσελ πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις των οδηγών της Formula 1.

Tags: