Εχασε την 3η θέση στην εκκίνηση ο Λεκλέρ – πήρε ποινή επειδή εμπόδισε τον Νόρις

Σε δύσκολη θέση ο Λεκλέρ στην πατρίδα του

Εχασε την 3η θέση στην εκκίνηση ο Λεκλέρ – πήρε ποινή επειδή εμπόδισε τον Νόρις

Δημήτρης Μπαλής • 21:19 - 27.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:00 - 14.08.2024

Τραγικό αποτέλεσμα για τον Μονεγάσκο οδηγό της Ferrari, ο οποίος θα ξεκινήσει από την 6η θέση το γκραν πρι του Μονακό.

Ο Σαρλ Λεκλέρ φαίνεται ότι απομακρύνεται πολύ από ένα καλό αποτέλεσμα στο Μονακό. Σήμερα, στις δοκιμές κατάταξης, προσπάθησε να φέρει ψηλά τη Ferrari στην εκκίνηση και κατάφερε να κάνει τον τρίτο χρόνο και να προβεί σε δηλώσεις, μετά το τέλος της διαδικασίας.

Όμως, πολύ ώρα αργότερα, οι αγωνοδίκες τους έκλεψαν αυτή τη χαρά να εκκινήσει από τη δεύτερη σειρά, καθώς διαπίστωσαν ότι εμπόδισε τον Λάντο Νόρις με τη McLaren κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Το περιστατικό έγινε μέσα στο τούνελ, όταν ο Νόρις βρισκόταν στον γρήγορο γύρο του και ο Λεκλέρ σε αργό, αλλά δε βρισκόταν σε μη αγωνιστική γραμμή και ο Νόρις δεν είχε καλή ορατότητα.

Το αποτέλεσμα ήταν να του επιβάλλουν ποινή 3 θέσεων, και ως εκ τούτου θα εκκινήσει 6ος, πίσω από τον πόλμαν Φερστάπεν, τον Αλόνσο, τον Οκόν που ανέβηκε μια θέση με την Alpine, τον Σάινθ με την άλλη Ferrari και τον Χάμιλτον με τη Mercedes.

Θυμίζω ότι ο Πέρες θα εκκινήσει 20ός, τελευταίος, καθώς χτύπησε τη Red Bull στην αρχή των προκριματικών.

Θα περιμένουμε, πιστεύω, ένα συγκλονιστικό γκραν πρι, ειδικά στην εκκίνηση, με τον γερόλυκο Αλόνσο να έχει την ευκαιρία να περάσει τον Φερστάπεν στην ευθεία και όπως γνωρίζουμε στο Μονακό, με τις προσπεράσεις να είναι λιγοστές, ίσως δούμε άλλον οδηγό και όχι Red Bull στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, φέτος.

Tags: