Φερστάπεν: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα, ανατρίχιασα όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Peter Fox/Getty Images

Φερστάπεν: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα, ανατρίχιασα όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο»

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:41 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:56 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για τη νίκη του στο Ζάντφορτ, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του αγώνα.

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε μία άνετη επικράτηση στο γκραν πρι της Ολλανδίας, πανηγυρίζοντας την 11η νίκη στη φετινή σεζόν της Formula 1 και 9η στη σειρά. Κάπως έτσι ο οδηγός της Red Bull ισοφάρισε το ρεκόρ σε νίκες του Σεμπάστιαν Φέτελ που είχε από το 2013. 

Μετά το πέσιμο της καρώ σημαίας, ο Φερστάπεν μίλησε για το γεγονός αν σκέφτεται να πετύχει την 10η νίκη την επόμενη εβδομάδα στη Μόντσα: «Είναι κάτι που θα σκεφτώ την επόμενη εβδομάδα. Πρώτα θα απολαύσω αυτή τη νίκη. Η κατάσταση είναι πάντα δύσκολη, διότι υπάρχει η πίεση για καλές εμφανίσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα εδώ».

Εκτός ξανά ο Σάρτζεντ (vid)
FORMULA 1

17:13 - 27.08.2023

Εκτός ξανά ο Σάρτζεντ (vid)

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ της Williams εγκατέλειψε στον 16ο γύρο του Ολλανδικού γκραν πρι, καθώς ο Αμερικανός πάτησε άγαρμπα στο κερμπ και το μονοθέσιό του κατέληξε στις μπαριέρες στη στροφή 8.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξέλιξη του αγώνα, ενώ επίσης και για την υποστήριξη που είχε από τους συμπατριώτες του: «Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για εμάς, με τις συνεχείς εναλλαγές του καιρού. Έπρεπε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις κάθε φορά. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα. Ανατρίχιασα όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο της Ολλανδίας πριν την εκκίνηση του αγώνα. Ακόμα και με τέτοιο καιρό, οι φίλαθλοι δημιούργησαν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.