Ο Φέτελ επιστρέφει στους αγώνες

Σεμπάστιαν Φέτελ

i

©Porsche

Ο Φέτελ επιστρέφει στους αγώνες

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:29 - 28.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:28 - 13.08.2024

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα πραγματοποιήσει δοκιμές με το Hypercar της Porsche και το ενδεχόμενο συμμετοχής του στις 24 Ώρες του Λε Μαν είναι ανοικτό.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ επιστρέφει στους αγώνες.

Ο Γερμανός θα αναλάβει το «τιμόνι» της 963, την οποία η Porsche τρέχει σε συνεργασία με την αμερικανική ισχυρή εταιρεία Penske, σε μια δοκιμή 36 ωρών στο MotorLand Aragon στην Ισπανία.

Ο 36χρονος πιλότος έχει ήδη πραγματοποιήσει τους πρώτους γύρους του πρωτοτύπου στη βάση Βέισαχ της Porsche μετά από εκτεταμένη προπόνηση με προσομοιωτή. Θυμίζουμε πως ο Φέτελ αποχώρησε από τη Formula 1 στο τέλος του 2022, ωστόσο ποτέ δεν απέκλεισε την επιστροφή του σε αγώνες.

Μαζί με τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 θα είναι οι οδηγοί της γερμανικής ομάδας: Ματ Κάμπελ, Μάικλ Κρίστενσεν, Φρεντ Μακοβιέκι, Κέβιν Έστρε, Αντρέ Λότερερ και Λόρενς Βανθούρ.

«Πάντα ακολουθούσα άλλες μορφές αγώνων και η περιέργειά μου για τους αγώνες αντοχής μου έδωσε την ώθηση για να κάνω αυτό το τεστ. Ανυπομονώ να δοκιμάσω στην πίστα την 963. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Σίγουρα θα μου πάρει χρόνο να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα, είναι μια νέα εμπειρία για εμένα. Έπειτα θα δούμε τι θα γίνει, προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα σχέδια για το μέλλον», δήλωσε ο Φέτελ.

Η Porsche θα διεκδικήσει στο φετινό Λε Μαν την 20ή της νίκη-ρεκόρ στον γαλλικό αγώνα. «Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια, προς το παρόν δεν έχουμε πλάνα για το άμεσο μέλλον», συνέχισε ο Φέτελ. Η εταιρεία του Zuffehnausen θα προσθέσει και τρίτο πρωτότυπο 963 για τον αγώνα αυτό, για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητές της για τη φετινή νίκη.