Η απογοήτευση του Φερστάπεν μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του GP του Μονακό

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Η απογοήτευση του Φερστάπεν μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του GP του Μονακό

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:15 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:40 - 29.05.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στις κατατακτήριες δοκιμές του Μονακό.

Ο Μαξ Φερστάπεν μπήκε στις κατατακτήριες δοκιμές για το γκραν πρι του Μονακό θέλοντας να θέσει ένα νέο ρεκόρ όλων των εποχών για τις περισσότερες διαδοχικές πολ ποζίσιονς στην ιστορία της F1, έχοντας κερδίσει οκτώ συνεχόμενες από το Άμπου Ντάμπι πέρυσι στην Ίμολα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, οι ελπίδες του να σπάσει το ρεκόρ του Άιρτον Σένα τελείωσαν, καθώς οι φόβοι του Ολλανδού πριν από το τριήμερο στο Μονακό για έναν πιο δύσκολο αγώνα έγιναν πραγματικότητα.

Ο Φερστάπεν μετά από επτά συνεχόμενες πολ, περιορίστηκε στην 6η θέση των κατατακτήριων δοκιμών του γκραν πρι του Μονακό. Ο οδηγός της Red Bull έμεινε για τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον poleman Σαρλ Λεκλέρ.

«Δεν είμαι απογοητευμένος με τη θέση μου, είμαι απογοητευμένος με την απόδοσή μας όλο το τριήμερο. Δεν εκπλήσσομαι βέβαια γιατί γνώριζα από πριν πως ήμασταν σε μειονεκτική θέση. Νιώθω πως οδηγώ ένα go-kart δίχως ανάρτηση. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα.

To πρόβλημα το έχουμε από το 2022. Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε πλεονέκτημα λόγω ταχύτητας του μονοθεσίου που επισκίαζε το πρόβλημα. Με τις άλλες ομάδες να μας πλησιάζουν, αν δεν βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας τότε θα εκτεθούμε», ανέφερε αρχικά ο Φερστάπεν.

Ερωτηθείς για το πού ακριβώς υστερεί η RB20 έναντι των άλλων μονοθεσίων, ο τρεις παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε: «Δεν είμαι απογοητευμένος από τη θέση μου. Στον δεύτερο τομέα της πίστας δεν μπορώ να επιτεθώ στα κερμπ, οδηγώ γύρω από αυτά. Χάνουμε όλη τη διαφορά στις στροφές χαμηλής ταχύτητας, όμως νιώθω καλά στις γρήγορες στροφές. Μπορούμε να έχουμε το ρυθμό άλλων μονοθεσίων όμως δεν έχουμε πλεονέκτημα απόδοσης».