Αυτοί είναι οι πέντε καλύτεροι οδηγοί της ιστορίας της F1 κατά τον Φερστάπεν

Φερνάντο Αλόνσο και Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Αυτοί είναι οι πέντε καλύτεροι οδηγοί της ιστορίας της F1 κατά τον Φερστάπεν

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:00 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:44 - 17.06.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν άφησε έξω τον εαυτό του όταν ρωτήθηκε για τους πέντε που ο ίδιος ξεχωρίζει. Ποιοι είναι οι πέντε καλύτεροι οδηγοί κατά τον Ολλανδό.

Ο Μαξ Φερστάπεν κατατάσσεται από πολλούς μεταξύ των πέντε κορυφαίων οδηγών όλων των εποχών. Ο Ολλανδός πήρε την 60η νίκη του στη Formula 1 στον Καναδά. Ως αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή κατέχει την τρίτη θέση μεταξύ των οδηγών με τις περισσότερες νίκες στην κορυφαία κατηγορία.

Παρόλα αυτά, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν αναφέρει τον εαυτό του ως έναν από τους πέντε κορυφαίους οδηγούς όλων των εποχών. Τα τελευταία χρόνια, ο Ολλανδός έχει κάνει τεράστια βήματα όσον αφορά τον αριθμό των νικών.

Στο τέλος του 2020, είχε μόλις 10 νίκες, λιγότερο από 3,5 χρόνια αργότερα είναι 60. Την περασμένη σεζόν, ο Φερστάπεν έσπασε σχεδόν κάθε ρεκόρ που υπάρχει για να πετύχει, χαρακτηρίζοντάς το ως μία από τις σεζόν, αν όχι την καλύτερη, όλων των εποχών.

Σε ερώτηση του καναλιού DAZN για τους πέντε οδηγούς που ο ίδιος θεωρεί τους καλύτερους όλων των εποχών, ο Ολλανδός αρχικά απάντησε πως «όποιος και να διαλέξω, θα υπάρξουν σχόλια και πολλοί που δεν θα συμφωνήσουν».

Παρ 'όλα αυτά, ο Φερστάπεν τολμά τελικά να απαριθμήσει την πρώτη πεντάδα του, λέγοντας: «Θα διάλεγα τον Μίκαελ (Σουμάχερ). Πιθανότατα τον Άιρτον (Σένα), τον Φερνάντο (Αλόνσο), τον Λιούις (Χάμιλτον) και τον (Χουάν Μανουέλ) Φάντζιο», ήταν τα λόγια του Ολλανδού.