Έκανε… πλάκα και στη βροχή ο Φερστάπεν

Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Lars Baron/Getty Images

Έκανε… πλάκα και στη βροχή ο Φερστάπεν

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:39 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:56 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την νίκη στο Ολλανδικό γκραν πρι, αφήνοντας πίσω του τους Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin) και Πιερ Γκασλί (Alpine).

Ο δέκατος τρίτος αγώνας της Formula 1 τα είχε όλα. Από αυτοκίνητο ασφαλείας μέχρι και την διακοπή του αγώνα στους τελευταίους γύρους. Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να επικρατήσει στον εντός έδρας αγώνα του κάτω από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ο Ολλανδός πανηγύρισε την 13η νίκη του στη φετινή σεζόν του αθλήματος, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ του Σεμπάστιαν Φέτελ.  

Δεύτερος πίσω από τον οδηγό της Red Bull τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin, ενώ στο τελευταίο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Πιερ Γκασλί της Alpine.  

Σε σχέση με τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (27/8) οι καιρικές συνθήκες στην αρχή του αγώνα ήταν καλύτερες, ωστόσο υπήρχαν πολλά σύννεφά στον ουρανό. Κατά τη διάρκεια του γύρου σχηματισμού, όμως η βροχή άρχισε να κάνει την εμφάνισή της. Παρόλα αυτά η εκκίνηση έγινε κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα, με τον Μαξ Φερστάπεν να κρατάει την πρωτοπορία στον αγώνα,  

Ο Λάντο Νόρις της McLaren παρέμεινε στη δεύτερη θέση, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin ανέβηκε από την 5η θέση στην 3η. Με την πάροδο των γύρων η βροχή γινόταν ολοένα και πιο δυνατή, με τους Σέρχιο Πέρες (Red Bull) και Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) να είναι οι πρώτοι οδηγοί που μπήκαν στα pits για να βάλουν τα ενδιάμεσα ελαστικά.  

Στη συνέχεια και οι υπόλοιποι οδηγοί του grid ακολούθησαν την τακτική των Πέρες και Λεκλέρ, με τον πρώτο να παίρνει την πρωτοπορία στον αγώνα. Ο οδηγός της Red Bull είχε πίσω του τους Γκουάνγιου Ζου της Alfa Romeo και τον Πιερ Γκασλί της Alpine. Ο Φερστάπεν εκείνη τη στιγμή ήταν στη 4η θέση, μπροστά από τον Λεκλέρ.  

Ο Φερστάπεν σιγά σιγά άρχισε να βρίσκει ρυθμό μέσα στη πίστα με τα καινούργια ελαστικά, με αποτέλεσμα όποιον οδηγό έβρισκε μπροστά του να τον πέρναγε. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αρχικά προσπέρασε με άνετα τους Ζου και Γκασλί, ανεβαίνοντας με αυτό τον τρόπο στην 2η θέση.  

Όσον αφορά στις πίσω θέσεις ο Λεκλέρ έχασε δύο θέσεις από τον Αλόνσο και τον ομόσταβλό του στη Ferrari, Κάρλος Σάινθ. Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι οδηγοί παρέμειναν με τα ίδια ελαστικά στη πίστα: Άλεξ Άλμπον, Όσκαρ Πιάστρι, Νίκο Χουλκενμπεργκ, και Λόγκαν Σάρτζεντ. 

Μάλιστα στον αγώνα δεν έλειπαν και τα απρόοπτα. Στον 17ο γύρο έκανε την εμφάνισή του το αυτοκίνητο ασφαλείας, μετά από την έξοδο του Λόγκαν Σάρτζεντ πάνω στις μπαριέρες στη στροφή 8. Αφού το μονοθέσιο του Αμερικανού απομακρύνθηκε από την πίστα, ο αγώνας ξεκίνησε ξανά, με μόλις τέσσερις γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωσή του.  

Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να μην απειληθεί και έτσι πανηγύρισε την 11η νίκη του. Δεύτερος τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Πιερ Γκασλί. Ο Σέρχιο Πέρες κατετάγη 4ος, μετά από την ποινή πέντε δευτερολέπτων που έλαβε από τους αγωνοδίκες. Την τελική βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κάρλος Σάινθ, Λιούις Χάμιλτον, Λάντο Νόρις, Άλεξ Άλμπον, Όσκαρ Πιάστρι και Εστεμπάν Οκόν.

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το γκραν πρι της Ιταλίας στη Μόντσα το προσεχές Σαββατοκύριακο (1-3 Σεπτεμβρίου).

Tags: