Έκπληξη με Νόρις στην πρώτη θέση των δεύτερων δοκιμών του Ζάντβορτ

Λάντο Νόρις

i

©Pirelli

Έκπληξη με Νόρις στην πρώτη θέση των δεύτερων δοκιμών του Ζάντβορτ

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:08 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:59 - 14.08.2024

Ο Λάντο Νόρις της McLaren ήταν ο ταχύτερος των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών της Ολλανδίας, μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Λάντο Νόρις ήταν ο ταχύτερος στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές της Ολλανδίας, σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο της περιόδου αλλά και της σημερινής πρώτης ημέρας με επίδοση 1:11,330. 

Δεύτερος ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας των οδηγών, Μαξ Φερστάπεν, του οποίου η διαφορά με τον Βρετανό ήταν στα 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Στην τρίτη θέση ήταν ο εξαιρετικός Άλεξ Άλμπον της Williams, ο οποίος πραγματοποίησε μία καταπληκτική επίδοση για τα δεδομένα της βρετανικής ομάδας. 

Τέταρτος κατετάγη ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes, με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να απέχει για μόλις 0,308 από τον πρώτο στη διαδικασία Λάντο Νόρις. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Γιούκι Τσουνόντα της AlphaTauri, ενώ στην έκτη ήταν ο Πιερ Γκασλί της Alpine. Σε αντίθεση με τον δεύτερο Μαξ Φερστάπεν, ο ομόσταβλός του, Σέρχιο Πέρες βρέθηκε στην 7η θέση. 

Ο Λανς Στρολ της Aston Martin ήταν στην 8η θέση, με τον Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo να έρχεται στην 9η, ενώ την τελική δεκάδα έκλεισε ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin, ο οποίος στα πρώτα δοκιμαστικά βρέθηκε στη 2η θέση της κατάταξης.    

Μάλιστα στην έναρξη των δοκιμών είδαμε ένα περίεργο σκηνικό. Μόλις είχε συμπληρωθεί το δεκάλεπτο της διαδικασίας οι Αυστραλοί Όσκαρ Πιάστρι (McLaren) και Ντάνιελ Ρικιάρντο (AlphaTauri) είχαν δύο διαφορετικά συμβάντα, στην στροφή 3, χτυπώντας στη μπαριέρα της εξόδου. Δέκα λεπτά χρειάστηκαν οι άνθρωποι της πίστας για να επιδιορθώσουν την ζημιά που είχε προκληθεί.

Η δράση της Formula 1 συνεχίζεται το Σάββατο στις 13:00 ώρα Ελλάδος με τα τρίτες ελεύθερες δοκιμές. 

Tags: