Εκτός του Ολλανδικού γκραν πρι ο Ρικιάρντο - Ο Λόσον θα πάρει τη θέση του

Ντάνιελ Ρικιάρντο

i

©Scuderia AlphaTauri

Εκτός του Ολλανδικού γκραν πρι ο Ρικιάρντο - Ο Λόσον θα πάρει τη θέση του

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:36 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:59 - 14.08.2024

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έσπασε το μετακάρπιο οστό και θα χάσει το υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο στην Ολλανδία. Αντικαταστάτης του Αυστραλού αναμένεται να είναι ο αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας, Λίαμ Λόσον.

Η σεζόν στη Formula 1 για τον Ντάνιελ Ρικιάρντο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Αυστραλός οδηγός συγκρούστηκε στον τοίχο στη τρίτη στροφή και αφού πρώτα τον είχε προσπεράσει ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren, ο οποίος επίσης έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του και κατέληξε στις μπαριέρες.

Ο πιλότος της AlphaTauri διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του στον καρπό, όπου υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες. Σε μία από αυτές έδειξαν ότι ο Αυστραλός πιλότος έσπασε το μετακάρπιο οστό στο αριστερό χέρι και το διάστημα της απουσίας του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. 

«Μια ακτινογραφία επιβεβαίωσε ότι υπέστη ένα σπάσιμο στο μετακάρπιο στο αριστερό του χέρι και αυτός ο τραυματισμός δεν θα του επιτρέψει να συνεχίσει τα καθήκοντά του», ανέφερε η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έχει διακομισθεί στο τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω ελέγχους μετά τη συντριβή του στο FP2», ανέφερε η FIA σε ανακοίνωση της.

Τη θέση του Ρικιάρντο στην AlphaTauri για το υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο θα πάρει ο Λίαμ Λόσον, αναπληρωματικός οδηγός της Red Bull και νυν αγωνιζόμενος στην ιαπωνική Super Formula.