«Εμφύλιος» στη Ferrari μετά την Ισπανία

Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

«Εμφύλιος» στη Ferrari μετά την Ισπανία

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:00 - 24.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 24.06.2024

Μεγάλη «μάχη» μεταξύ των οδηγών της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ ξέσπασε μετά το γκραν πρι της Ισπανίας στη Βαρκελώνη.

«Πόλεμος» έχει ξεσπάει μεταξύ των πιλότων της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, μετά το γκραν πρι της Βαρκελώνης, τον δέκατο αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Οι δύο οδηγοί της ιταλικής ομάδας από το GP της Κίνας και μετά εμπλέκονται σε ολοένα και περισσότερες καταστάσεις όπου μάχονται. Το ίδιο συνέβη και στην Ισπανία, όταν είχαν πάλι επαφή, που παραλίγο να καταστρέψει τον αγώνα και των δύο.  

«Καταλαβαίνω πως ήταν ο εντός έδρας αγώνας τους και υποθέτω πως ήθελε να κάνει κάτι εντυπωσιακό, όμως μάλλον δεν έπρεπε να το κάνει μαζί μου», είπε ο Λεκλέρ μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

Από την πλευρά του ο Σάινθ υποστήριξε: «Για μένα η κατάσταση ήταν ξεκάθαρη. Είχα νέο σετ μαλακής γόμας και έπρεπε να επιτεθώ».

Τελικά οι δύο οδηγοί της Scuderia τερμάτισαν στην 5η και 6η θέση της τελικής κατάταξης, με τον Λεκλέρ να ηγείται του Ισπανού. Στη βαθμολογία ο Μονεγάσκος είναι στην 3η θέση με 148 βαθμούς, ενώ ο Σάινθ ακολουθεί στην 3η θέση με 116 πόντους.

Θυμίζουμε ότι ο Σάινθ αναζητά ακόμα την επόμενή του ομάδα για το 2025, μετά την απόφαση της Ferrari να τον αντικαταστήσει του χρόνου με τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος θα αποχωρήσει από τη Mercedes έπειτα από 12 χρόνια.