Φερστάπεν: «Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι από τώρα τον τίτλο»

Μαξ Φερστάπεν

i

©printscreen

Φερστάπεν: «Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι από τώρα τον τίτλο»

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:30 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:10 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ήθελε ο ίδιος να κρατήσει χαμηλά τον πήχη στη μάχη για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο Μαξ Φερστάπεν είδε πρώτος την καρό σημαία στον γκραν πρι της Αυστρίας, καθώς πανηγύρισε την 42η νίκη του στην καριέρα του στη Formula 1. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να πάρει μία εύκολη νίκη, δίχως να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. 

Ο Ολλανδός οδηγός μίλησε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, κρατώντας χαμηλά τον πήχη για το πρωτάθλημα. «Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι από τώρα τον τίτλο. Απλά απολαμβάνω κάθε στιγμή που οδηγώ αυτό το μονοθέσιο και δουλεύω με την ομάδα. Όλο το τριήμερο κάναμε πολύ καλή δουλειά. Πολλά πράγματα μπορούν να πάνε άσχημα, ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά για εμάς. Είμαι πολύ χαρούμενος και εστιάζω πλέον στον επόμενο αγώνα, στο Σίλβερστον». 

Και συνέχισε: «Το πιο σημαντικό για μένα ήταν να μείνω μπροστά στον πρώτο γύρο. Μετά από αυτό μπορούσαμε να κάνουμε τον αγώνα μας, όπως τον είχαμε σχεδιάσει. Επιλέξαμε να μην κάνουμε pit stop υπό το καθεστώς του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας και ακολουθήσαμε τη στρατηγική μας. Αυτό απέδωσε πολύ καλά, διότι η ζωή των ελαστικών δεν είναι πολύ μεγάλη εδώ και το stint που έκανα ήταν τέλειο. Συνολικά μία εξαιρετική ημέρα, ήταν αρκετά απολαυστικό».

«Στους γύρους πριν το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας διαπίστωσα ότι δημιουργούσα αμέσως απόσταση από τα επόμενα μονοθέσια, οπότε ήξερα ότι θα έχτιζα διαφορά και πάλι. Το να ακολουθήσουμε το πλάνο μας σε εκείνο το σημείο ήταν η σωστή απόφαση», σχολίασε σχετικά με τον αν ανησύχησε που δεν έκανε αμέσως pit stop στο virtual safety car. Τέλος ο Μαξ ευχαρίστησέ το κοινό στην πίστα για την υποστήριξη που του παρείχε.