Φερστάπεν: «Είδα τον Νόρις να πλησιάζει και στους τελευταίους γύρους κινήθηκα στο όριο»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Φερστάπεν: «Είδα τον Νόρις να πλησιάζει και στους τελευταίους γύρους κινήθηκα στο όριο»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:30 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:13 - 29.05.2024

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαξ Φερστάπεν, μετά την επικράτησή του στο γκραν πρι της Εμίλια-Ρομάνια.

Επιστροφή στις νίκες με άγχος για τον Μαξ Φερστάπεν, στο έβδομο γκραν πρι της φετινής σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο Ολλανδός της Red Bull ξεκίνησε από την πολ ποζίσιον στην Ίμολα και διατήρησε την πρωτιά καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, καταφέρνοντας να αντέξει στην πίεση του Λάντο Νόρις στους τελευταίους γύρους.

«Σε όλο τον αγώνα έπρεπε να πιέζω στο όριο, προκειμένου να χτίσω μία διαφορά από τους υπόλοιπους οδηγούς. Με τα ελαστικά μέσης γόμας η απόδοσή μας ήταν αρκετά καλή, τα ελαστικά σκληρής γόμας ήταν πιο δύσκολο να τα διαχειριστώ. Στους τελευταίους 10-15 γύρους δεν είχα πρόσφυση, το μονοθέσιο γλιστρούσε αρκετά.

Είδα τον Λάντο να πλησιάζει και στους τελευταίους 10 γύρους κινήθηκα στο όριο. Είναι όμως δύσκολο όταν τα ελαστικά δεν αποδίδουν. Δεν είχα το περιθώριο να κάνω αρκετά λάθη, ευτυχώς δεν έκανα. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη μου», ανέφερε αρχικά ο Φερστάπεν μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

Σχετικά με το τι άλλαξε στην RB20 μετά την άσχημη αρχή στο τριήμερο του γκραν πρι, ο Ολλανδός ανέφερε: «Αλλάξαμε αρκετά πράγματα στο στήσιμο του μονοθεσίου, αν και δεν είχαμε αρκετές πληροφορίες στη διάθεσή μας. Ίσως για αυτό δυσκολευτήκαμε με τα ελαστικά σκληρής γόμας. Είμαστε όμως εξαιρετικά ικανοποιημένοι αν δούμε από πού ξεκινήσαμε το τριήμερο και πού είμαστε τώρα».