Φερστάπεν: «Είμαι δεύτερος αλλά με το μονοθέσιο που έχουμε έπρεπε κανονικά να ήμουν πρώτος»

Μαξ Φερστάπεν

i

©printscreen

Φερστάπεν: «Είμαι δεύτερος αλλά με το μονοθέσιο που έχουμε έπρεπε κανονικά να ήμουν πρώτος»

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:00 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:44 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν προβληματισμένος με το αποτέλεσμά του στις κατατακτήριες δοκιμές της Ουγγαρίας.

Το σερί του Μαξ Φερστάπεν στις πολ ποζίσιον στις κατατακτήριες δοκιμές της Ουγγαρίας, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον με έναν εκπληκτικό γύρο κατάφερε να πανηγυρίσει την 104η της καριέρας του στη Formula 1. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταλητής κατάφερε για μόλις τρία χιλιοστά να ξεπεράσει τον χρόνο του Ολλανδού οδγού της Red Bull. 

Μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών ο Φερστάπεν μίλησε στην Ντάνικα Πάτρικ για την απόδοσή του, λέγοντας: «Όλο το τριήμερο δυσκολεύομαι να βρω τη σωστή ισορροπία. Σήμερα ήταν η ίδια κατάσταση με χθες. Οι κατατακτήριες ήταν πολύ δύσκολες. Στο Q1 και στο Q2 δεν είχα την αυτοπεποίθηση να επιτεθώ. Πίστευα πως ο πρώτος μου γύρος στο Q3 ήταν καλός. Στο δεύτερο δεν είχα καθόλου καλή αίσθηση και προσπάθησα να πιέσω περισσότερο. Έχανα τον έλεγχο και του εμπρός και του πίσω μέρους του μονοθεσίου. Είμαι δεύτερος αλλά με το μονοθέσιο που έχουμε έπρεπε κανονικά να είμαστε μπροστά. Μέχρι τώρα στο τριήμερο δεν είμαστε στην καλύτερη μας φόρμα».

Ερωτηθείς για το τι αλλαγές χρειάζονται στο μονοθέσιο για να μπορέσει να κερδίσει την Κυριακή (23/7), ο Ολλανδός ανέφερε: «Εξαρτάται από τις συνθήκες που θα έχουμε. Αύριο θα έχει ζέστη και πρέπει να προσέξουμε τα πίσω ελαστικά, θα είναι δύσκολο. Ελπίζω να έχω καλύτερη ισορροπία για να μπορέσω να επιτεθώ».

Πέρες: «Τα δύο μονοθέσια της Red Bull είναι ίδια, αυτό που λέγεται είναι τρελό»
FORMULA 1

14:15 - 22.07.2023

Πέρες: «Τα δύο μονοθέσια της Red Bull είναι ίδια, αυτό που λέγεται είναι τρελό»

Σε συνέντευξή του στην «Mundo Deportivo», ο Σέρχιο Πέρες μίλησε για την πιθανή διαφορά που μπορεί να έχει το δικό του μονοθέσιο και του ομόσταβλού του Μαξ Φερστάπεν. Επίσης ο Μεξικανός οδηγός αναφέρθηκε και για τις φήμες που ακούγονται για το μέλλον του.

Στο τέλος ο Φερστάπεν μίλησε για τις αναβάθμιση που έχει κάνει η αυστριακή ομάδα στο γκραν πρι της Ουγγαρίας: «Οι αναβαθμίσεις που έχουμε δουλεύουν αλλά πιστεύω πως δεν έχουμε κάνει τη δουλειά που μπορούμε να κάνουμε».