Φερστάπεν: «Είμαι περήφανος για την ομάδα, διανύουμε μία απίστευτη χρονιά»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Φερστάπεν: «Είμαι περήφανος για την ομάδα, διανύουμε μία απίστευτη χρονιά»

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:35 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:15 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με τη νίκη στη Σουζούκα, που χάρισε στη Red Bull το πρωτάθλημα των κατασκευαστών για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Ο Μαξ Φερστάπεν εξέφρασε την περηφάνια του για τη Red Bull, αφού η κυρίαρχη νίκη του στο Ιαπωνικό γκραν πρι της Κυριακής (24/9) εξασφάλισε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστών για την αυστριακή ομάδα. 

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής επέζησε από την «επίθεση» που δέχθηκε από τους οδηγούς της McLaren, Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι στην αρχή του αγώνα, προτού πάρει τον έλεγχο της διαδικασίας και επικρατήσει με 16 δευτερόλεπτα. 

Μετά το πέσιμο της καρώ σημαίας, ο Φερστάπεν μίλησε για την κατάκτηση του τίτλου από τη Red Bull, λέγοντας: «Ήταν ένα απίστευτο τριήμερο για εμάς. Η νίκη εδώ είναι κάτι το εξαιρετικό και το μονοθέσιο απέδιδε πολύ καλά με κάθε γόμα ελαστικών. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Είμαι περήφανος για όλους όσοι εργάζονται στην πίστα αλλά και στο εργοστάσιο της ομάδας. Διανύουμε μία απίστευτη χρονιά». 

Ερωτηθείς για την πίεση από τις δύο McLaren στην εκκίνηση, ο οδηγός της Red Bull είπε: «Ανησυχήσαμε μόνο στην εκκίνηση, όπου οι τροχοί δεν βρήκαν αρκετή πρόσφυση. Στη συνέχεια όμως όλα κύλησαν ομαλά», ανέφερε ο Ολλανδός.