Φερστάπεν: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την πολ ποζίσιον, στον αγώνα μπορούν να συμβούν διάφορα»

Μαξ Φερστάπεν

i

©printscreen

Φερστάπεν: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την πολ ποζίσιον, στον αγώνα μπορούν να συμβούν διάφορα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:30 - 27.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:00 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν εμφανίστηκε χαρούμενος με την πολ ποζίσιον στο Μονακό, αλλά επίσης αναφέρθηκε και στο τι χρειάζεται να κάνει για να κερδίσει στον αυριανό αγώνα (28/5, 16:00).

Την πρώτη του πολ ποζίσιον στο Μονακό πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν και την 23η στην καριέρα του στη Formula 1. 

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα εκκινήσει στον αυριανό αγώνα (28/5) μπροστά από τον οδηγό της Aston Martin Φερνάντο Αλόνσο (2η θέση) και τον πιλότο της Ferrari Σαρλ Λεκλέρ (3η θέση). 

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών ο Ολλανδός οδηγός εμφανίστηκε χαρούμενος για την επίτευξη της πολ ποζίσιον, λέγοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την pole position. Γνωρίζαμε ότι θα δυσκολευτούμε εδώ, η χθεσινή μέρα δεν ήταν η καλύτερη αρχή για το τριήμερο. Όμως βελτιωνόμασταν συνεχώς. Πάντα στις κατατακτήριες πρέπει να τα δώσεις όλα και να ρισκάρεις. Ο πρώτος τομέας στον τελευταίο μου γύρο δεν ήταν ιδανικός. Ήξερα ότι δεν είχα τον καλύτερο χρόνο και στο τελευταίο κομμάτι του γύρου έδωσα ό,τι είχα. Ακούμπησα σε ορισμένες περιπτώσεις τις μπαριέρες, όμως τελικά πήρα την pole position και είμαι πολύ χαρούμενος».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε για το τι χρειάζεται για να νικήσει τον αυριανό αγώνα (28/5), αναφέροντας: «Στον αγώνα χρειάζομαι μία καθαρή εκκίνηση χωρίς απρόοπτα. Η απόσταση μέχρι την πρώτη στροφή είναι μικρή. Στο Μονακό μπορούν να συμβούν διάφορα, όπως αυτοκίνητο ασφαλείας ή βροχή. Μπορεί να γίνει χαοτική η κατάσταση. Πάντως σε ρυθμό αγώνα το μονοθέσιό μας είναι εξαιρετικό, οπότε δεν θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει απλά να παραμείνουμε μακριά από μπελάδες».