Φερστάπεν: «Η εκκίνηση δεν ήταν ιδανική, υπήρχε έντονο σπινάρισμα στους τροχούς»

Μαξ Φερστάπεν

i

©printscreen

Φερστάπεν: «Η εκκίνηση δεν ήταν ιδανική, υπήρχε έντονο σπινάρισμα στους τροχούς»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:30 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:11 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το πόσο δύσκολη ήταν εκκίνησή του στον Αγώνα Σπριντ της Αυστρίας.

Ο Αγώνας Σπριντ της Αυστρίας ολοκληρώθηκε σε μια πίστα που ξεκίνησε βρεγμένη και στη συνέχεια στέγνωσε, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να εμποδίσει τον Μαξ Φερστάπεν να πανηγυρίσει ακόμη μία νίκη. 

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πέρα από τη νίκη εξασφάλισε και οκτώ βαθμούς, αυξάνοντας τη διαφορά από τους διώκτες του στη βαθμολογία των οδηγών. 

Ο 25χρονος οδηγός της Red Bull μίλησε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το πόσο δύσκολη ήταν η εκκίνηση του στον αγώνα, λέγοντας: «Η εκκίνηση δεν ήταν ιδανική για μένα, υπήρχε έντονο σπινάρισμα στους τροχούς. Μετά όμως τον πρώτο γύρο, όταν επέστρεψα στην πρωτοπορία, ο αγώνας εξελίχθηκε καλά. H πρώτη στροφή ήταν δύσκολη, καθώς η πίστα γλιστρούσε αρκετά. Όμως κατάφερα να κρατήσω το μονοθέσιο υπό έλεγχο και από εκείνο το σημείο και μετά έκανα τον αγώνα μου».

Για τον αν σκέφτηκε να βάλει σλικ ελαστικά, όπως οι περισσότεροι, ο Φερστάπεν είπε: «Απλά προστάτευα τα ελαστικά μου, γιατί αν δεν συνέχιζε να βρέχει οι 24 γύροι με ενδιάμεσα είναι πολλοί. Άντεξαν όμως τα ελαστικά. Για τους τελευταίους 5 γύρους τα σλικ ήταν πιο γρήγορα, όμως με τόσο μεγάλη διαφορά δεν υπήρχε νόημα για εμάς να κάνουμε pit stop».