Φερστάπεν: «Κάναμε βελτιώσεις σε σχέση με χθες, σε συνθήκες αγώνα έχουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by ANP via Getty Images

Φερστάπεν: «Κάναμε βελτιώσεις σε σχέση με χθες, σε συνθήκες αγώνα έχουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο»

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:53 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για την εμπειρία του στις κατατακτήριες δοκιμές της Μόντσα, ενώ ο Ολλανδός δεν φάνηκε αγχωμένος για τον αυριανό αγώνα (3/9).

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν κατάφερε να πάρει τη pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Ιταλικού γκραν πρι, καθώς η Ferrari του Κάρλος Σάινθ ήταν ταχύτερη για μόλις 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου. 

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα εκκινήσει από την 2η θέση του Κυριακάτικου αγώνα (3/9). Εφόσον ο οδηγός της Red Bull νικήσει στον αγώνα θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ νικών του Σεμπάστιαν Φέτελ.   

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μίλησε για την εμπειρία του στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών: «Κάναμε βελτιώσεις σε σχέση με χθες. Σε κάθε σκέλος των κατατακτηρίων οι διαφορές ήταν πολύ μικρές. Είχα έναν καλό γύρο στο Q3. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στη δεύτερη θέση».

Στη συνέχεια ο Φερστάπεν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το μονοθέσιό του γίνεται πιο γρήγορο σε συνθήκες αγώνα: «Αύριο θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Έχουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο σε συνθήκες αγώνα. Θα απολαύσω την υπόλοιπη ημέρα μου και θα επικεντρωθώ μετά στον αυριανό αγώνα».