Φερστάπεν: «Οι 100 νίκες της Red Bull είναι κάτι το απίστευτο, δεν περίμενα ότι ως οδηγός θα πετύχω τόσες πολλές νίκες»

Μαξ Φερστάπεν

i

©printscreen

Φερστάπεν: «Οι 100 νίκες της Red Bull είναι κάτι το απίστευτο, δεν περίμενα ότι ως οδηγός θα πετύχω τόσες πολλές νίκες»

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:50 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν εμφανίστηκε χαρούμενος για το γεγονός ότι η Red Bull πέτυχε 100 νίκες στη Formula 1.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής του Καναδικού γκραν πρι, καθώς πανηγύρισε την έκτη του νίκη σε οκτώ αγώνες στη φετινή σεζόν της Formula 1. 

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην ουσία δεν απειλήθηκε ποτέ ούτε στην εκκίνηση αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Αυτή ήταν η 41η νίκη του Ολλανδού οδηγού στη καριέρα του στο άθλημα, ισοφαρίζοντας τον Άιρτον Σένα στη σχετική λίστα. 

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ο Φερστάπεν στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της F1 Τζένσον Μπάτον εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την οδήγησή του, λέγοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την νίκη. Δεν ήρθαν όλα εύκολα, τα ελαστικά δεν έμπαιναν στο "παράθυρο" ιδανικής λειτουργίας τους, σήμερα έκανε κρύο συγκριτικά με την Παρασκευή. Η πίστα γλιστρούσε αρκετά, όμως τα καταφέραμε. Το να σημειώσουμε την 100ή νίκη σε Grand Prix ως ομάδα είναι κάτι το απίστευτο. Ποτέ δεν περίμενα ότι ως οδηγός θα πετύχω τόσες πολλές νίκες. Συνεχίζουμε να το απολαμβάνουμε και να δουλεύουμε σκληρά. Αυτή η μέρα είναι εξαιρετική για εμάς».

Σχετικά για το αν περίμενε περισσότερη αντίδραση από τις Aston Martin και Mercedes ο Ολλανδός είπε: «Πάνω - κάτω περίμενα ο αγώνας να έχει αυτή την εικόνα, όμως ήταν δύσκολο να βρούμε πρόσφυση με τη χαμηλή θερμοκρασία στα ελαστικά».

Όσον αφορά την παρουσία του κοινού ο οδηγός της Red Bull ανέφερε: «Οι θεατές εδώ έχουν μεγάλο πάθος για τη Formula 1, το είδαμε και το Σάββατο που έπεφτε δυνατή βροχή. Μου αρέσει να έρχομαι εδώ και ελπίζω να συμβεί και για πολλά ακόμα χρόνια».