Φερστάπεν: «Θα προσπαθήσω να κάνω καλή εκκίνηση στον αγώνα Σπριντ, ώστε να έχω καλή ορατότητα μπροστά»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Φερστάπεν: «Θα προσπαθήσω να κάνω καλή εκκίνηση στον αγώνα Σπριντ, ώστε να έχω καλή ορατότητα μπροστά»

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:50 - 29.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για τον απογευματινό (29/7, 17:30) αγώνα Σπριντ, αλλά επίσης σχολίασε την εναλλαγή της πίστας από βρεγμένη σε στενή.

Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε για μια ακόμα φορά να τεθεί επικεφαλής στον αγώνα Σπριντ του Σαββάτου (29/7, 17:30), αφήνοντας πίσω του τον Όσκαρ Πιάστρι της McLaren. Ο Ολλανδός οδηγός ήταν γρηγορότερος κατά 11 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Αυστραλό.  

Σε δηλώσεις του ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για τον απογευματινό αγώνα Σπριντ, αλλά επίσης και για τις καιρικές συνθήκες που θα αντιμετωπίσει, λέγοντας: «Θα προσπαθήσω να κάνω καλή εκκίνηση, ώστε να έχω καλή ορατότητα μπροστά μου. Αυτό θα είναι το σημαντικό, αν η πίστα είναι βρεγμένη». 

Στη συνέχεια ο Ολλανδός οδηγός σχολίασε την εναλλαγή της πίστας από βρεγμένη σε στενή: «Οι συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες, παρόμοιες με αυτές της Παρασκευής. Όσοι έμπαιναν αργά στο shootout έβαζαν σλικ ελαστικά. Εμείς παραμείναμε ήρεμοι, η διαφορά ανάμεσα στους δύο τύπους ελαστικών δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο χθες. Δεν υπήρχε άλλωστε λόγος να πάρουμε μεγάλο ρίσκο. Στο δεύτερο τομέα της πίστας οδήγησα προσεκτικά, όμως αυτό που μετράει είναι η pole position».

Ποινή για τον Μάγκνουσεν - Την γλίτωσαν οι Χάμιλτον και Άλμπον
FORMULA 1

23:05 - 28.07.2023

Ποινή για τον Μάγκνουσεν - Την γλίτωσαν οι Χάμιλτον και Άλμπον

Οι αγωνοδίκες μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών του βελγικού γκραν πρι είχαν πολύ δουλειά, καθώς τιμώρησαν τον Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas με ποινή τριών θέσεων στον αγώνα της Κυριακής (30/7), ενώ οι Λιούις Χάμιλτον και Άλεξ Άλμπον την γλίτωσαν.

Ερωτηθείς για το πως την ιδανική γραμμή στο τέλος του Sprint Shootout: «Η πρόσφυση στην πίστα βελτιωνόταν συνεχώς, όμως στις στροφές 8 και 9 παρέμενε αρκετά γλιστερή. Πιστεύω πως έχασα λίγο χρόνο εκεί, όμως όλα καλά. Ας περιμένουμε να δούμε αν θα βρέξει το απόγευμα στο Sprint».