Φερστάπεν: «Θα το διασκεδάσουμε με μέτρο, οι δύο McLaren ήταν και σήμερα γρήγορες»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Φερστάπεν: «Θα το διασκεδάσουμε με μέτρο, οι δύο McLaren ήταν και σήμερα γρήγορες»

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:04 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:52 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν μαζί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος πήρε και τη νίκη στο γκραν πρι του Κατάρ, σημειώνοντας την 14η φετινή του επικράτηση.

Ο Μαξ Φερστάπεν μαζί με τον τίτλο που πήρε στον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου (7/10), πανηγύρισε και τη νίκη στο γκραν πρι του Κατάρ. Ο οδηγός της Red Bull πήρε τη 14η φετινή του νίκη και 49η στην καριέρα του στην Formula 1. 

«Όλα κρίθηκαν στο πρώτο stint. Μετά μπόρεσα να διαχειριστώ το ρυθμό μου ώστε να βεβαιωθώ ότι τα ελαστικά μου ήταν στο ιδανικό παράθυρο απόδοσης. Οι δύο McLaren ήταν και σήμερα γρήγορες, έπρεπε να πιέσω σε ορισμένα σημεία. Ήταν ένας από τους πέντε πιο δύσκολους αγώνες της καριέρας μου από πλευράς συνθηκών», ανέφερε ο Φερστάπεν μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ερωτηθείς  από τον Ντέιβιντ Κούλθαρντ για το πώς θα γιορτάσει τον τίτλο, ο Ολλανδός είπε: «Θα το διασκεδάσουμε με μέτρο, υπάρχουν ακόμα ορισμένοι αγώνες τους οποίους θέλουμε να νικήσουμε».

Για το γεγονός ότι τα τρία pit stop που ήταν υποχρεωτικά στον αγώνα επέτρεψαν στους οδηγούς να κινούνται με πιο γρήγορους ρυθμούς, ο Φερστάπεν δήλωσε: «Προτιμώ να πιέζω όσο μπορώ με κάθε σετ ελαστικών που έχω στη διάθεσή μου. Σχεδιάζουμε μονοθέσια που να είναι "φιλικά" με τα ελαστικά, οπότε σήμερα δεν μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε πλήρως. Θα δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε στο μέλλον».