Φερστάπεν: «Το να γίνομαι τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι κάτι απίστευτο»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Φερστάπεν: «Το να γίνομαι τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι κάτι απίστευτο»

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:00 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:53 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος, με τον Ολλανδό να ελπίζει πως η ομάδα του θα διατηρήσει το καλό μομέντουμ που έχει.

Τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του στη Formula 1 πανηγύρισε το Σαββάτου (07/10) ο Μαξ Φερστάπεν, μετά την ολοκλήρωση του Αγώνα Σπριντ στο γκραν πρι του Κατάρ. 

Ο Ολλανδός τερμάτισε στη 2η θέση της διαδικασίας πίσω μόνο από τον εκπληκτικό Όσκαρ Πιάστρι της McLaren που είδε πρώτος την καρό σημαία. Ακόμα και αν δεν έπαιρνε κανένα βαθμό, ο οδηγός της Red Bull θα κατακτούσε τον τίτλο από τη στιγμή που εγκατέλειψε ο ομόσταβλός του, Σέρχιο Πέρες, μετά την σύγκρουση που είχε με τους Εστεμπάν Οκόν και Νίκο Χούλκενμπεργκ.  

«Το συναίσθημα είναι φανταστικό. Είναι μία απίστευτη χρονιά, με πολλούς εξαιρετικούς αγώνες. Είμαι πολύ υπερήφανος για τη δουλειά που έχει κάνει η ομάδα. Είναι απολαυστικό να είμαι μέλος αυτής της ομάδας ανθρώπων. Το να γίνομαι τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι κάτι το απίστευτο», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα σπριντ και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Απολαμβάνω τη στιγμή, θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Ας ελπίσουμε ότι θα διατηρήσουμε το μομέντουμ που έχουμε τώρα».

Στη συνέχεια ο Φερστάπεν μίλησε για την παρθενική νίκη του Όσκαρ Πιάστρι, λέγοντας: «Έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα. Δεν ήταν εύκολο γιατί είχε ελαστικά μέσης γόμας και στην αρχή όσοι φορούσαν μαλακά ελαστικά είχαν καλύτερη πρόσφυση. Τα πήγε πολύ καλά, προσπάθησα να τον πλησιάσω στο τέλος».