Φερστάπεν: «Το slipstream του Πέρες δεν ήταν αρκετό, να παλέψουμε για τη νίκη»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Φερστάπεν: «Το slipstream του Πέρες δεν ήταν αρκετό, να παλέψουμε για τη νίκη»

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:00 - 22.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 23.06.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν έμεινε ικανοποιημένος από την επίδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές του GP της Βαρκελώνης.

Ο Λάντο Νόρις και ο Μαξ Φερστάπεν μας πρόσφεραν μία μοναδική μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι της Ισπανίας στη Βαρκελώνη, η οποία ανέδειξε μεγάλο νικητή τον πρώτο για μόλις 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

«Πιστεύω πως στις κατατακτήριες δοκιμές βρήκαμε ρυθμό. Μέχρι τώρα προσπαθούσαμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία γιατί ήταν δύσκολα μέχρι τώρα τα πράγματα. Στο Q3 πήρα slipstream από τον Πέρες ώστε να αντλήσω ακόμη περισσότερη απόδοση αλλά δυστυχώς αυτό δεν ήταν αρκετό.

Έτσι είναι τα πράγματα μερικές φορές και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με την απόδοσή μας στις κατατακτήριες δοκιμές. Μπορούμε να παλέψουμε για τη νίκη αύριο», δήλωσε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ερωτηθείς για τις εντολές της Red Bull να τον βοηθήσει ο Σέρχιο Πέρες στη μάχη της πολ και το ρόλο που έπαιξαν οι καιρικές συνθήκες στο Q3, ο Φερστάπεν είπε: «Δεν ήξερα πού ήταν ο Πέρες και όταν μου είπαν τη θέση του στην πίστα προσπάθησα να μείνω κοντά του. Όσο για τις χαμηλές θερμοκρασίες πιστεύω πως έκαναν πιο διασκεδαστικές οι κατατακτήριες δοκιμές. Ο άνεμος επίσης άλλαξε κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών και ίσως αυτό έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα στο Q3 αλλά συνολικά είχαμε καλές κατατακτήριες δοκιμές».

Τέλος, ρωτήθηκε για το αν απολαμβάνει περισσότερο τις τωρινές του μάχες ή αν προτιμά να κερδίζει εύκολα δίχως ανταγωνισμό, λέγοντας: «Ποτέ δεν υπάρχουν εύκολες κατατακτήριες δοκιμές. Πάντα είσαι σε μία διαρκή μάχη με τον εαυτό σου. Πλέον με περισσότερες ομάδες στη μάχη της πολ αυτό είναι καλό για τη Formula 1, ειδικά όταν η διαφορά από την πολ με τον δεύτερο της κατάταξης είναι τόσο μικρή».