Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά την πρωτιά του Φερστάπεν στo Σίλβερστοουν

Το βάθρο από τον αγώνα στη Μεγάλη Βρετανία

i

©Pirelli

Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά την πρωτιά του Φερστάπεν στo Σίλβερστοουν

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:00 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε πρώτος στο γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας και αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά στη βαθμολογία.

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε την έκτη συνεχόμενη νίκη του και 8η σε 10 αγώνες φέτος στη Formula 1. αυτήν τη φορά στη πίστα του Σίλβερστοουν. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής να ανοίξει ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τον ομόσταβλό του στη Red Bull, Σέρχιο Πέρες στη βαθμολογία των οδηγών.

Επίσης κερδισμένος από το βρετανικό γκραν πρι ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος κατάφερε να μειώσει την απόσταση από τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin, ύστερα από την επίτευξη της τρίτης θέσης που κατέλαβε στο «εντός έδρας» αγώνα για εκείνον.

Όσον αφορά τη βαθμολογία των κατασκευαστών η Red Bull παραμένει σταθερά στη κορυφή της κατάταξης. Επίσης μπορεί να μην υπήρχαν δραματικές αλλαγές στη σχετική λίστα, όμως μία ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς σε αυτό το αγωνιστικό τριήμερο. 

Ο λόγος γίνεται για τη McLaren, η οποία είδε τον Λάντο Νόρις να τερματίζει στην δεύτερη θέση του αγώνα και τον Όσκαρ Πιάστρι στην τέταρτη. Η βρετανική ομάδα συνολικά και από τους δύο οδηγούς της συγκέντρωσε 30 βαθμούς, προσπερνώντας την Alpine στη βαθμολογία. 

Ο επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι σε δύο εβδομάδες με το γκραν πρι της Ουγγαρίας, να λαμβάνει χώρα το τριήμερο 21-23 Ιουλίου.

Tags: