H Ferrari ταχύτερη στα τρίτα δοκιμαστικά της Μόντσα με τον Σάινθ

Κάρλος Σάινθ

i

©Photo by Mark Thompson/Getty Images

H Ferrari ταχύτερη στα τρίτα δοκιμαστικά της Μόντσα με τον Σάινθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:42 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 14.08.2024

O Κάρλος Σάινθ ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στον εντός έδρας αγώνα της Scuderia Ferrari.

Ο Κάρλος Σάινθ έβαλε τη Ferrari στην κορυφή του πίνακα των χρόνων με 1:20,912 στην έδρα της ομάδας, καθώς ήταν ο ταχύτερος οδηγός στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου (2/9) για το Ιταλικό γκραν πρι, αφήνοντας πίσω του τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull και τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes.

Ο Σαρλ Λεκλέρ δεν μπόρεσε να βρει έναν γρήγορο γύρο που θα τον έφερνε ψηλότερα στη κατάταξη και έμεινε στην 4η θέση, ενώ στην 5η κατετάγη ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin.   

Έκτος ήταν ο Τζορτζ Ράσελ, με τους οδηγούς της Haas, Νίκο Χούλκενμπεργκ και Κέβιν Μάγκνουσεν να τερματίζουν στην 7η και 8η θέση των δοκιμών αντίστοιχα. Στην 9η θέση ήταν ο Άλεξ Άλμπον της Williams, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσε ο Σέρχιο Πέρες της Red Bull, ο οποίος αντιμετώπισε αρκετά μηχανικά προβλήματα.  

Αξίζει να σημειωθεί πως στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (2/9), οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο μια γόμα σε κάθε περίοδο (εκτός αν βρέχει): στο Q1 τη σκληρή γόμα, στο Q2 τη μέση γόμα και στο Q3 τη μαλακή γόμα.

Η δράση της Formula 1 συνεχίζεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές του Ιταλικού γκραν πρι.

Tags: