Η Alpine σκέφτεται να αφήσει εκτός τον Οκόν για το GP του Καναδά

Εστεμπάν Οκόν

i

©Alpine

Η Alpine σκέφτεται να αφήσει εκτός τον Οκόν για το GP του Καναδά

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:23 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 29.05.2024

Η Alpine δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με την συμπεριφορά του Εστεμπάν Οκόν για το συμβάν με τον Πιερ Γκασλί στο GP του Μονακό και σκέφτεται όλα τα σενάρια.

Ο Εστεμπάν Οκόν φαίνεται να έχει μπλέξει σε μεγάλους μπελάδες, μετά το γκραν πρι του Μονακό, του όγδοου αγωνιστικού τριημέρου του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο Γάλλος οδηγός εγκατέλειψε από τον αγώνα, έπειτα από επαφή με τον ομόσταβλό του, Πιερ Γκασλί μόλις στον πρώτο γύρο του GP του Μόντε Κάρλο. Ο Γκασλί μάλιστα συνέχισε στον αγώνα και κατάφερε να πάρει την 10η θέση που του δίνει ένα βαθμό. Κάπως έτσι ο πιλότος της Alpine πήρε τους παρθενικούς του βαθμούς για φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, Μπρούνο Φαμέν, ήταν έξαλλος με την κίνηση του Οκόν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν συνέπειες για τον ίδιο. Συγκεκριμένα η Alpine θέλει να αφήσει εκτός τον Γάλλο στο γκραν πρι του Καναδά και να δώσει τη θέση του σε νεαρό οδηγό της ομάδας ως τιμωρία για το μεγάλο λάθος που έκανε στο Πριγκιπάτο.

«Ο Φαμέν μίλησε στο Canal+ μετά το ατύχημα στον πρώτο γύρο και ήταν πολύ εκνευρισμένος, μιλώντας για δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρει. Όλοι υπέθεσαν πως θα αφήσει “στον πάγκο” τον Οκόν για τον επόμενο αγώνα στον Καναδά. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως η συγκεκριμένη πρόταση εξετάζεται σοβαρά από τον διευθυντή της Alpine, Μπρούνο Φαμέν.

Θα κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Είναι έτοιμος να πάρει μια απόφαση που μπορεί να αφήσει εκτός δράσης τον Οκόν για έναν αγώνα για να δείξει πως πρέπει να υπάρχει πειθαρχία σε μία ομάδα. Η απόφαση όμως δεν έχει παρθεί. Υπήρξε συνάντηση μεταξύ των δύο, ο Οκόν απολογήθηκε. Για να δούμε τι θα γίνει...», είπε.

Σε περίπτωση που η Alpine δεν επιτρέψει στον Οκόν να πάρει μέρος στο GP του Καναδά, υποψήφιοι αντικαταστάτες του είναι οι αναπληρωματικοί οδηγοί της ομάδας, Μικ Σουμάχερ και Τζακ Ντούχαν.