Η Aston Martin απέκτησε τον άνθρωπο που έκανε κυρίαρχη τη Mercedes

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Aston Martin

Η Aston Martin απέκτησε τον άνθρωπο που έκανε κυρίαρχη τη Mercedes

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:00 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 03:36 - 03.07.2024

Η Aston Martin απέκτησε τον πρώην επικεφαλής μονάδας ισχύος της Mercedes, Άντι Κάουελ, ως διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της, αντικαθιστώντας τον Μάρτιν Γουίτμαρς.

Η Aston Martin έκανε δικό της τον πρώην επικεφαλής μονάδας ισχύος της Mercedes, Άντι Κάουελ ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της. Ο Κάουελ είχε την επίβλεψη της παραγωγής των V6 υβριδικών μονάδων ισχύος, με τις οποίες η Mercedes πανηγύρισε έξι διαδοχικά «νταμπλ» στη Formula 1, προτού αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το καλοκαίρι του 2020.

Ο Κάουελ θα ενταχθεί στην βρετανική ομάδα την 1η Οκτωβρίου, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μάρτιν Γουίτμαρς, ο οποίος είναι νυν CEO του ομίλου. Μιλώντας για τα νέα, ο ιδιοκτήτης της Aston Martin, Λόρενς Στρολ, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μάρτιν που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη φάση ανάπτυξής μας ως επιχείρηση. Τα τελευταία τρία χρόνια, ανέπτυξε την ομάδα και μας βοήθησε να επιτύχουμε ορισμένα σημαντικά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της σχέσης μας με τη Honda και της παροχής της υπερσύγχρονης τεχνολογίας AMR στο Σίλβερστοουν.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Άντι στην ομάδα μας σε μια κρίσιμη στιγμή. Μαζί με τη συνεργασία μας με τη Honda, τη δέσμευση από τον συνεργάτη μας για τον τίτλο Aramco και την ηγεσία του Άντι, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να γίνουμε μια ομάδα που θα κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Άντι έχει την πλήρη υποστήριξή μου και θα έχει κάθε διαθέσιμο πόρο για να κερδίσει».

Ο Κάουελ δήλωσε από τη πλευρά του: «Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω στο συναρπαστικό έργο του Λόρενς και ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ταλαντούχα ομάδα ανθρώπων που έχει συγκεντρωθεί. Η F1 ήταν πάντα το ανταγωνιστικό μου πάθος και εντάσσομαι στην Aston Martin Aramco σε μια συναρπαστική στιγμή με την επικείμενη ολοκλήρωση του AMR Technology Campus και τη μετάβασή μας το 2026 σε μια πλήρη ομάδα εργασίας με τους στρατηγικούς μας συνεργάτες Honda και Aramco».