Η FIA ξεκίνησε έρευνα για την είσοδο θεατών στην πίστα στο γκραν πρι του Καναδά

Γκραν πρι Καναδά

i

©Getty Images

Η FIA ξεκίνησε έρευνα για την είσοδο θεατών στην πίστα στο γκραν πρι του Καναδά

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:27 - 10.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:15 - 10.06.2024

Ο διοργανωτής του καναδικού γκραν πρι της Formula 1 έχει επικριθεί από τη FIA για την αποτυχία του να αποτρέψει μια εισβολή θεατών στην πίστα πριν από το τέλος του αγώνα της Κυριακής.

Σε έναν αγώνα που είχε ήδη σημαδευτεί από απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και στρατηγικές μονομαχίες, το γκραν πρι του Καναδά το 2024 αντιμετώπισε μια ανησυχητική παραβίαση ασφαλείας όταν σημειώθηκε μη εξουσιοδοτημένη εισβολή θεατών στην πίστα, οδηγώντας σε επείγουσα ανταπόκριση από το διοικητικό όργανο της Formula 1.

Οι αγωνοδίκες κάλεσαν εκπροσώπους της Octane Racing Group, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, μετά την παραβίαση. «Ο promoter παραδέχθηκε ειλικρινά ότι τα μέτρα ασφαλείας που είχαν τεθεί σε ισχύ δεν πέτυχαν τον στόχο να εμποδίσουν τους θεατές από το να εισέλθουν στην πίστα.

Συμφώνησαν με τον αθλητικό εκπρόσωπο της FIA και την έκθεση του διευθυντή αγώνα και συμφώνησαν ότι αυτή ήταν μια απαράδεκτη κατάσταση. Ο promoter δήλωσε ότι θα διενεργήσει ενδελεχή έρευνα και θα λάβει μέτρα για να επανορθώσει εγκαίρως, ενόψει του επόμενου αγώνα στον Καναδά (σ.σ. η συμφωνία για το εν λόγω γκραν πρι λήγει το 2031)», ανέφεραν οι αγωνοδίκες σε ανακοίνωσή τους.

Οι αγωνοδίκες διαπίστωσαν ότι ο διοργανωτής παραβίασε τον διεθνή αθλητικό κώδικα της FIA και επέβαλαν να παρουσιαστεί ένα επίσημο σχέδιο επανόρθωσης στο διοικητικό όργανο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Επίσης κατέστησαν σαφές ότι θα επιβληθεί πρόστιμο, εάν κάτι τέτοιο συμβεί ξανά.

Tags: