Η FIA μείωσε το ελάχιστο όριο ηλικίας της superlicence - Ανοίγει ο δρόμος του Αντονέλι στην F1

Κίμι Αντονέλι

i

©Prema

Η FIA μείωσε το ελάχιστο όριο ηλικίας της superlicence - Ανοίγει ο δρόμος του Αντονέλι στην F1

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:00 - 15.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:39 - 15.06.2024

Η FIA μείωσε το ελάχιστο όριο ηλικίας της superlicence, πράγμα που σημαίνει ότι ο Κίμι Αντονέλι πιθανότατα θα «τρέξει» με τη Mercedes.

Η FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) έκανε γνωστό ότι μειώθηκε το ελάχιστο όριο ηλικίας της superlicence στα 17 έτη.

Το διοικητικό όργανο ενημέρωσε παράρτημα του διεθνούς αθλητικού κώδικά της, για να προσθέσει έναν όρο που δηλώνει ότι, μολονότι η ελάχιστη ηλικία για την απαιτούμενη superlicence, για να οδηγήσει κάποιος στη Formula 1, είναι τα 18 έτη, μπορεί να χορηγηθεί ειδική εξαίρεση σε ορισμένους οδηγούς, προκειμένου να την πάρουν στα 17. 

Αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για τον Κίμι Αντονέλι, ο οποίος είναι πιθανό να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του πριν την καλοκαιρινή διακοπή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και πριν γιορτάσει τα 18α γενέθλια, τα οποία είναι στις 25 Αυγούστου.

Ο νεαρός Ιταλός ακούγεται εδώ και καιρό ότι θα πάρει τη θέση οδηγού στη Mercedes για το 2025, η οποία είναι αυτή τη στιγμή... άδεια, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον, αποχωρεί στο τέλος της χρονιάς για λογαριασμό της Ferrari. Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, ο Αντονέλι θα είναι παρτενέρ του Τζορτζ Ράσελ στη γερμανική ομάδα για το 2025.

Ωστόσο η FIA είναι εκείνη που θα πάρει την απόφαση για το αν ο Αντονέλι πληροί τα κριτήρια που έχει θέσει, προκειμένου να «ανάψει» το πράσινο φως και να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1.

Τη φετινή σεζόν ο Ιταλός οδηγός αγωνίζεται στη Formula 2, έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στην παρθενική του εμφάνιση στο πρωτάθλημα.