Η McLaren άφησε αιχμές για εύνοια της FIA στον Φερστάπεν

Αντρέα Στέλλα

i

©McLaren

Η McLaren άφησε αιχμές για εύνοια της FIA στον Φερστάπεν

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:00 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 03:15 - 03.07.2024

Τον εκνευρισμό του για το περιστατικό του Λάντο Νόρις με τον Μαξ Φερστάπεν, εξέφρασε ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλλα.

Η σύγκρουση μεταξύ του Μαξ Φερστάπεν και του Λάντο Νόρις στο γκραν πρι της Αυστρίας έχει προκαλέσει μεγάλο «θόρυβο» στον «μαγικό κόσμο» της Formula 1. Στον 64ο γύρο από τους 71, οι δύο οδηγοί έδιναν μάχη για τη νίκη όταν είχαν επαφή στη στροφή 3 του Red Bull Ring.

Τελικά, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε στην 5η θέση της τελικής κατάταξης, ενώ ο Νόρις εγκατέλειψε από τον αγώνα λόγω μεγάλης ζημιάς στο μονοθέσιό του. Μάλιστα οι αγωνοδίκες τιμώρησαν για αυτό το περιστατικό τον Φερστάπεν με ποινή 10 δευτερολέπτων.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Νόρις είχε πολλά νεύρα για τον τρόπο οδήγησης του Ολλανδού. Τον εκνευρισμό του συμμερίζεται και ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλλα, ο οποίος μιλώντας στο αγγλικό κανάλι Sky F1 είπε ότι η ποινή θα έπρεπε να ήταν αυστηρότερη, διότι προκάλεσε την εγκατάλειψη του Νόρις.

«Όλος ο πλανήτης γνωρίζει ποιος ευθύνεται για τη σύγκρουση, εκτός από μία μερίδα ανθρώπων. Το μεγάλο πρόβλημα πίσω από αυτό, είναι πως αν δεν βρεις μια σωστή λύση, τότε αυτές οι καταστάσεις θα επιστρέψουν. Σήμερα κάνουμε τις ίδιες συζητήσεις γιατί δεν υπήρξε σωστή αντιμετώπιση αυτής της οδήγησης στο παρελθόν. Το 2021 όταν υπήρχαν μάχες (του Φερστάπεν) με τον Λιούις Χάμιλτον που έπρεπε να υπάρξουν πιο σοβαρές τιμωρίες. Έτσι, μαθαίνεις πώς να οδηγείς με έναν συγκεκριμένο τρόπο που θεωρείται δίκαιος», ανέφερε αρχικά.

Για το αν αναφέρεται στην ατιμωρησία του Φερστάπεν στη μάχη του με τον Χάμιλτον στη Βραζιλία του 2021, ο Ιταλός δήλωσε: «Υπήρχαν πολλά επεισόδια (που δεν τιμωρήθηκε ο Φερστάπεν) τότε. Είναι γεγονός πως σεβόμαστε τη Red Bull και τον Μαξ. Δεν χρειάζεται να κάνουν τέτοια πράγματα, πληγώνουν τη δημοτικότητά τους».

Για το αν διαφωνεί σχετικά με τον τρόπο οδήγησης του Φερστάπεν, ο Στέλλα είπε: «Οι αγωνοδίκες βρήκαν απόλυτα υπαίτιο τον Φερστάπεν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν είναι μόνο η οδήγηση μεταξύ οδηγών αλλά η οδήγηση μέσα σε ένα πλαίσιο κανονισμών. Οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται με έναν τρόπο που να είναι αποτελεσματικός. Όταν ένα μονοθέσιο βγαίνει εκτός αγώνα ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος η τιμωρία πρέπει να είναι πολλαπλάσια του αποτελέσματος».