Η Mercedes «έκλεισε την πόρτα» στον Σάινθ

Κάρλος Σάινθ

i

©Scuderia Ferrari

Η Mercedes «έκλεισε την πόρτα» στον Σάινθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:45 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 17.06.2024

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, αποκάλυψε πως η ομάδα του δεν θέλει πλέον τον Κάρλος Σάινθ στο δυναμικό της για το 2025.

Το μέλλον του Κάρλος Σάινθ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 είναι προς το παρόν άγνωστο. Ο Ισπανός οδηγός αποχωρεί στο τέλος της φετινής σεζόν από τη Ferrari, καθώς τη θέση του θα πάρει ο Λιούις Χάμιλτον δίπλα στον Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Σάινθ είναι ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα της «Silly Season», καθώς πολλές ομάδες θέλουν να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους για το 2025. Μία από αυτές ήταν η Mercedes. Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν και έτσι η γερμανική ομάδα δεν ενδιαφέρεται πλέον για τον 29χρονο.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ αποκάλυψε στο γερμανικό Sky Sports ότι η ομάδα του δεν θέλει τον Σάινθ στο ρόστερ της για το 2025, ενώ τόνισε πως ο Κίμι Αντονέλι είναι το μέλλον μας.

«Θέλουμε να επικεντρωθούμε στον Κίμι Αντονέλι, αυτό είναι το μέλλον μας, οι νέοι οδηγοί. Θέλουμε να αφοσιωθούμε σε αυτό το πλάνο μας, δηλαδή τους νέους οδηγούς. Αυτό είπαμε στον Κάρλος», ανέφερε αρχικά ο Αυστριακός.

Και συνέχισε: «Πιστεύω πως ο Κάρλος αξίζει μια θέση σε κορυφαία ομάδα. Έχει κάνει μέχρι σήμερα φανταστική δουλειά. Εμείς όμως έχουμε χαράξει ένα μονοπάτι στο οποίο θέλουμε να αλλάξουμε ως ομάδα και ο Κίμι Αντονέλι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Δεν έχουμε πάρει ακόμα κάποια απόφαση για το 2025, όμως δεν θέλαμε να κάνουμε τον Κάρλος να περιμένει διότι πρέπει να πάρει μια σημαντική απόφαση για τον εαυτό του. Αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο. Κάνει φανταστική δουλειά», πρόσθεσε ο Βολφ.

Πλέον ο Σάινθ δείχνει να έχει μόνο δύο επιλογές για το επόμενο έτος στη Formula 1, και αυτές είναι η Williams και η Kick Sauber (Audi από το 2026),