Η πίστη του Πιάστρι για ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ίμολα και ο κίνδυνος της τιμωρίας

Όσκαρ Πιάστρι

i

©Photo by Lars Baron/Getty Images

Η πίστη του Πιάστρι για ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ίμολα και ο κίνδυνος της τιμωρίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:00 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 29.05.2024

Ο Όσκαρ Πιάστρι πιστεύει πως μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο GP της Εμίλια-Ρομάνια, όμως υπάρχει ο κίνδυνος να τιμωρηθεί από τους αγωνοδίκες.

Ο Όσκαρ Πιάστρι τερμάτισε στη 2η θέση των κατατακτήριων δοκιμών της Ίμολα, πίσω μόνο από τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull. Ο Αυστραλός έβαλε δύσκολα στον Ολλανδό πρωταθλητή, όμως στο τέλος ο Φερστάπεν κατάφερε να επικρατήσει.

Ωστόσο ο Πιάστρι δεν είναι δεδομένο ότι θα εκκινήσει από τη 2η θέση στον αυριανό αγώνα (19/5, 16:00), καθώς στο Q1 βγήκε στην πίστα σε σημείο που εμπόδισε τον Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas), ο οποίος ήταν σε γρήγορη προσπάθεια. Όπως είναι λογικό το περιστασιακό εξετάζεται από τους αγωνοδίκες.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος της διαδικασίας, o πιλότος της McLaren μίλησε για την τελική του προσπάθεια στις κατατακτήριες δοκιμές, λέγοντας: «Η τελευταία μου στροφή ήταν άτσαλη, όμως είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις έναν τέλειο γύρο σε αυτήν την πίστα.

Είμαι πολύ χαρούμενος, από την πρώτη στιγμή εχθές ένιωσα άνετα στο μονοθέσιο. Είμαι τόσο κοντά στην pole position αλλά… Είμαι χαρούμενος με το πώς έχει εξελιχθεί αυτό το τριήμερο. Έχει περάσει λίγος καιρός από τη στιγμή που ήμουν πάλι εδώ».

Ερωτηθείς για το αν μπορεί αύριο να παλέψει για τη νίκη στον αγώνα, ο Πιάστρι είπε: «Πιστεύω πως μπορούμε να παλέψουμε για κάτι παραπάνω από τη 2η θέση. Στο παρελθόν θα έλεγα όχι, όμως λόγω των πρόσφατων εμφανίσεών μας θα πω ναι.

Όλο το τριήμερο είμαστε πολύ γρήγοροι, όμως δεν πρέπει να ξεγράφουμε τον Φερστάπεν και τη Red Bull, όπως είδαμε σήμερα. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και πιστεύουμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Βέβαια το προσπέρασμα δεν είναι τόσο εύκολο», πρόσθεσε.