Η Red Bull απένειμε τα εύσημα στον Χάμιλτον για τη νίκη του στο Σίλβερστοουν

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes F1 Media

Η Red Bull απένειμε τα εύσημα στον Χάμιλτον για τη νίκη του στο Σίλβερστοουν

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:29 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:18 - 08.07.2024

Η Red Bull «υποκλίθηκε» στον Λιούις Χάμιλτον για την σπουδαία νίκη του στο GP της Μεγάλης Βρετανίας.

Σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες της Formula 1 των τελευταίων ετών, ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε στις νίκες μετά από το GP της Σαουδικής Αραβίας του 2021, σημειώνοντας την 9η νίκη-ρεκόρ του στο Σίλβερστοουν, καθώς και τη δεύτερη διαδοχική της Mercedes μέσα σε μία εβδομάδα.

Πολλοί έσπευσαν να συγχαρούν τον Βρετανό οδηγό για την επιστροφή του στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Συγκεκριμένα, η Red Bull έβγαλε το καπέλο στον 39χρονο, σε μία κίνηση όπου δεν μας έχει συνηθίσει η αυστριακή ομάδα. Η Red Bull σπάνια μιλάει με καλά λόγια για τον Χάμιλτον, όπως και για τη Mercedes, η οποία είναι αντίπαλος της στο άθλημα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο η ομάδα του Μίλτον Κίνς «υποκλίθηκε» στον Βρετανό για την επικράτησή του στο Σίλβερστοουν.

«Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Χάμιλτον γιατί κρατήθηκε φανταστικά στην κορυφή σε στεγνή πίστα. Φάνηκε η δύναμή του στη διαχείριση των ελαστικών. Ο Λιούις έκανε τρομερή δουλειά και ο αγώνας του στο Σίλβερστοουν δείχνει την ταχύτητα και την εμπειρία που έχει ακόμα», είπε ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα F1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο στο Sky Sports.

Στη συνέχεια ο Μάρκο υποστήριξε πως αν ο Μαξ Φερστάπεν είχε ακόμα δύο γύρους θα αντίκριζε εκείνος πρώτος την καρό σημαία στο γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας.

«Χάσαμε τον αγώνα στο πρώτο stint γιατί ο Μαξ είχε υπερβολική φθορά με τα εμπρός ελαστικά του. Επιπλέον ο Μαξ έχασε πάρα πολύ χρόνο στο βρεγμένο, ενώ κανονικά είναι το δυνατό του σημείο. Τα ελαστικά στο Σίλβερστοουν δεν λειτούργησαν όμως πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα στρατηγικής και pit-stop. Όλες οι αποφάσεις τους ήταν σωστές, συμπεριλαμβανομένης της σκληρής γόμας στο τέλος. Ήμασταν δύο γύρους μακριά από το να κερδίσουμε τον Χάμιλτον», συμπλήρωσε.