Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι της Αυστρίας

Γκραν πρι της Αυστρίας 2024

i

©Red Bull

Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι της Αυστρίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:00 - 30.06.2024 / Ανανεώθηκε: 02:52 - 01.07.2024

Δείτε τους πίνακες βαθμολογίας για οδηγούς και ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα Formula 1, έπειτα από τη επεισοδιακή νίκη του Τζορτζ Ράσελ στο GP της Αυστρίας.

Ο Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes πήρε τη νίκη στο γκραν πρι της Αυστρίας, που είναι η δεύτερη για τον ίδιο και η πρώτη για την γερμανική ομάδα μετά το 2022.

Ο Βρετανός πιλότος κληρονόμησε την πρώτη θέση, εκμεταλλευόμενος τη σύγκρουση του Μαξ Φερστάπεν της Red Bull με τον Λάντο Νόρις της McLaren στον 64ο γύρο από τους 71. O Νόρις εγκατέλειψε, ενώ ο Φερστάπεν μπήκε στα pits για αλλαγή ελαστικών και δέχτηκε επίσης ποινή 10 δευτερολέπτων για το περιστατικό.

Έτσι, ο Βρετανός οδηγός της Mercedes αντίκρισε απρόσμενα πρώτος την καρό σημαία στο Red Bull Ring, ενδέκατου αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, αφήνοντας στη 2η θέση τον Οσκαρ Πιάστρι της McLaren και τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari στο τρίτο σκαλί του βάθρου. 

Παρά το γεγονός ότι ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε στη 5η θέση της τελικής κατάταξης, διατήρησε τη μεγάλη διαφορά που έχει από τους διώκτες του. Στη 2η θέση είναι ο Νόρις με 156 βαθμούς, ενώ στην 3η ακολουθεί ο Σαρλ Λεκλέρ με 150. Ο Μονεγάσκος της Ferrari δεν κατάφερε να τερματίσει εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας. Συγκεκριμένα είδε το πέσιμο της καρό σημαίας από την 11η θέση.

Στους κατασκευαστές, η Red Bull έχει το προβάδισμα με σχετική άνεση, καθώς έχει 355 βαθμούς έναντι 291 της δεύτερης Ferrari. Στην 3η θέση βρίσκεται η McLaren με 268 πόντους, ενώ στην 4η είναι η Mercedes, η οποία είδε τον Τζορτζ Ράσελ να επικρατεί όλων στην Αυστρία και τον Λιούις Χάμιλτον να τερματίζει στην 4η θέση.

Δείτε τις βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το GP της Αυστρίας:

Tags: