Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι της Ίμολα

Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις στην εκκίνηση του GP της Εμίλια-Ρομάνια

i

©Red Bull

Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι της Ίμολα

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:00 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:49 - 29.05.2024

Δείτε τους πίνακες βαθμολογίας για οδηγούς και ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα Formula 1, έπειτα από τη νίκη του Μαξ Φερστάπεν στο GP της Εμίλια-Ρομάνια.

Μετά την ισοφάριση του ρεκόρ του αείμνηστου Άιρτον Σένα, με την όγδοη διαδοχική πολ ποζίσιον, ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull ήταν ο μεγάλος νικητής του γκραν πρι της Εμίλια-Ρομάνια.

O τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής επέστρεψε στις νίκες, μετά την απώλεια της πρώτης θέσης στο Μαϊάμι, εκεί όπου είχε επικρατήσει ο Λάντο Νόρις.  

O Βρετανός της McLaren πάντως απείλησε τον Φερστάπεν και στην Ίμολα, αφού ανέβασε ρυθμό από τον 53ο γύρο και μετά για να χάσει την πρωτιά για 7 δέκατα του δευτερολέπτου.

Στην 3η θέση της τελικής κατάταξης τερμάτισε ο Σαρλ Λεκλέρ με την αναβαθμισμένη Ferrari. Ο Μονεγάσκος χάρισε στην ιταλική ομάδα το πρώτο βάθρο της στην Ίμολα από το 2006, όταν το είχε πετύχει ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μίκαελ Σουμάχερ.

Με αυτή τη νίκη, ο Φερστάπεν αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία οδηγών, καθώς έφτασε τους 161 βαθμούς, αφήνοντας στο -48 τον Λεκλέρ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ομόσταβλος του Ολλανδού, Σέρχιο Πέρες με 107 βαθμούς. 

Στους κατασκευαστές, η Red Bull παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 268 βαθμούς. Στη 2η θέση βρίσκεται η Ferrari με 212 πόντους, ενώ η McLaren ακολουθεί στην 3η με 156.

Δείτε τις βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το GP της Εμίλια-Ρομάνια:

Tags: