Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι της Μ. Βρετανίας

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι της Μ. Βρετανίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:25 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 01:14 - 08.07.2024

Δείτε τους πίνακες βαθμολογίας για οδηγούς και ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα Formula 1, έπειτα από τον θρίαμβο του Λιούις Χάμιλτον στο GP της Μεγάλης Βρετανίας.

Την επιστροφή στις νίκες πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής (7/7), ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes στο γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με έξυπνη οδήγηση κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη Formula 1, μετά από 2,5 χρόνια και το GP της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτή ήταν η 104η νίκη του Βρετανού, ο οποίος παράλληλα έκανε και ρεκόρ, αφού με τις 9 νίκες που έφτασε στο Σίλβερστοουν, ξεπέρασε τις 8 του θρυλικού Μίκαελ Σουμάχερ και έγινε ο πιλότος με τις περισσότερες πρωτιές σε μία πίστα.

Ο 39χρονος οδηγός άφησε πίσω του στη 2η θέση της τελικής κατάταξης τον Λάντο Νόρις της McLaren και τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull στην 3η.

Παρά τον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα χωρίς νίκη, ο Φερστάπεν διατήρησε την διαφορά του από τον διώκτη του στη βαθμολογία των οδηγών, Λάντο Νόρις. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει 255 πόντους, ενώ ο Βρετανός έχει 171. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Σαρλ Λεκλέρ με 150 βαθμούς, ο οποίος δεν κατάφερε να είναι εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας για δεύτερο συνεχόμενο αγωνιστικό τριήμερο της F1.

Στους κατασκευαστές, η Red Bull εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα, έχοντας 373 βαθμούς. Όμως η 2η θέση της Ferrari είναι ιδιαίτερα επισφαλής, καθώς η McLaren την έχει πλησιάσει στους 7 βαθμούς. Μάλιστα μετά τη νίκη του Χάμιλτον στο Σίλβερστοουν και η Mercedes έχει μπει στη διεκδίκηση της 2ης θέσης.

Δείτε τις βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το GP της Μεγάλης Βρετανίας:

Tags: