Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι του Μονακό

Γκραν πρι Μονακό 2024

i

©Photo by Mark Thompson/Getty Images

Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι του Μονακό

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:00 - 26.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:32 - 29.05.2024

Δείτε τους πίνακες βαθμολογίας για οδηγούς και ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα Formula 1, έπειτα από τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ στο GP του Μονακό.

Την έκτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1-και πρώτη μετά από σχεδόν δύο χρόνια- πανηγύρισε μέσα στη χώρα του ο Σαρλ Λεκλέρ.

Ο οδηγός της Ferrari επικράτησε στο γκραν πρι του Μονακό δεν απειλήθηκε για τη νίκη, αλλά η εκκίνηση ήταν καταδικαστική για τέσσερα μονοθέσια, αφού ο Σέρχιο Πέρες συγκρούστηκε με τον Κέβιν Μάγκνουσεν και η Red Bull του διαλύθηκε, παίρνοντας μαζί της και τις δύο Haas των Μάγκνουσεν και Χούλκενμπεργκ.

Στη 2η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο Όσκαρ Πιάστρι με το πρώτο μονοθέσιο της McLaren και στην 3η ο Κάρλος Σάινθ, ο οποίος ολοκλήρωσε το 1-3 για τη Scuderia.

Στην 6η θέση τερμάτισε τελικά ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Μαξ Φερστάπεν της Red Bull. Μάλιστα ο Άλεξ Άλμπον και ο Πιερ Γκασλί κατάφεραν να πάρουν τους παρθενικούς βαθμούς στη φετινή σεζόν της Formula 1.

Με αυτή τη νίκη, ο Λεκλέρ μείωσε στους 31 βαθμούς τη διαφορά του στις δύο πρώτες θέσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τον Φερστάπεν.

Στη βαθμολογία των κατασκευαστών, η Ferrari πλησίασε τη πρωταθλήτρια Red Bull στους 24 βαθμούς, ενώ η McLaren είναι από κοντά στους 184. Η βρετανική ομάδα με τις αναβαθμίσεις που έφερε έχει εξελιχθεί σε μεγάλη απειλή για τη Red Bull.

Δείτε τις βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το GP του Μονακό:

Tags: