Η Williams ενισχύει το τεχνικό της τμήμα

Άλεξ Άλμπον και Λόγκαν Σάρτζεντ

i

©Getty Images

Η Williams ενισχύει το τεχνικό της τμήμα

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:47 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 01:50 - 29.06.2024

Η Williams παρουσίασε μια ενισχυμένη τεχνική δομή που περιλαμβάνει 26 νέες προσλήψεις από ανταγωνίστριες ομάδες της Formula 1.

Η Williams ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει 26 νέα στελέχη για το υπόλοιπο της σεζόν της Formula 1 του 2024, συμπεριλαμβανομένου του πρώην τεχνικού διευθυντή της Alpine, Ματ Χάρμαν.

Την παραμονή του γκραν πρι της Αυστρίας, η Williams ανακοίνωσε έξι προσθήκες, καθώς θέλει να ενισχύσει την τεχνική της ομάδα. Ενώ τώρα έχουν ανακοινωθεί μόνο έξι προσθήκες, άλλα 20 άτομα θα ενταχθούν στο Grove καθ' όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.

Είναι ένα σημάδι πρόθεσης από τον επικεφαλής της ομάδας Τζέιμς Βόουλς, ο οποίος θέλει να πείσει τον Κάρλος Σάινθ να ενταχθεί στο δυναμικό της. Η Williams ενδιαφέρεται πολύ για τον Ισπανό, ο οποίος είναι ακόμα αναποφάσιστος σε ποια ομάδα θα ενταχθεί για την επόμενη χρονιά. Ο Σάινθ έχει ως πιθανές επιλογές τις Williams, Sauber/Audi και Alpine.

Η μεγαλύτερη υπογραφή της ομάδας είναι ο Χάρμαν, ο οποίος γίνεται διευθυντής σχεδιασμού. Ο Χάρμαν ήταν τεχνικός διευθυντής της Alpine μέχρι αυτή τη σεζόν πριν παραιτηθεί νωρίτερα φέτος.

Ο Φαμπρίς Μονκάντ εντάσσεται στη Williams ως αρχιμηχανικός, ενώ ο πρώην επικεφαλής αεροδυναμικής της Haas, Χουάν Μολίνα, γίνεται ο επικεφαλής αεροδυναμικός της ομάδας. Ο Στιβ Γουινστάνλεϊ ήταν προηγουμένως στη Red Bull και διορίστηκε αρχιμηχανικός. Τέλος, ο Ρίτσαρντ Φριθ εντάσσεται στη Williams από το 2025 ως επικεφαλής του συστήματος απόδοσης. Οι προαναφερθείσες πέντε προσθήκες διευθύνονται από τον Πατ Φράι, ο οποίος είναι επικεφαλής τεχνικός διευθυντής.

Με αφορμή όλα αυτά, ο Τζέιμς Βόουλς είπε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω αυτούς τους έξι απίστευτους ανθρώπους στη Williams. Είμαστε σε μια αποστολή να παλέψουμε για να επιστρέψουμε στην κορυφή και το να μπορούμε να προσελκύουμε έμπειρα ταλέντα που έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα από άλλες ομάδες δείχνει τεράστια πίστη στο ταξίδι στο οποίο βαδίζουμε.

Η Williams επενδύει σε ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει και αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε περισσότερα νέα πρόσωπα από όλο το grid τους επόμενους μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.