Καυστικός Προστ: «Ανίκανος ο Ροσί, κατέστρεψε την Alpine»

Αλέν Προστ

Καυστικός Προστ: «Ανίκανος ο Ροσί, κατέστρεψε την Alpine»

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:35 - 31.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 14.08.2024

Ο θρύλος της Formula 1, Αλέν Προστ εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες προς το πρόσωπο του πρώην επικεφαλή της Alpine, Λοράν Ρόσι στη γαλλική ’Equipe.

Η Alpine διανύει μία περίοδο μεγάλων εσωτερικών αλλαγών. Συγκεκριμένα την Παρασκευή (28/7) η γαλλκή ομάδα ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τους Ότμαρ Σαφνάουερ (επικεφαλής της ομάδας), Άλαν Περμέιν (αγωνιστικός διευθυντής), Πατ Φράι (CTO). Επίσης χρέη προσωρινού επικεφαλής θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος της Alpine, Μπρούνο Φαμέν, ενώ το ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή θα έχει ο Ζουλιέν Ρους. 

Τα γεγονότα των τελευταιών ημερών προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Αλέν Προστ δεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια στη γαλλική ’Equipe για την ομάδα την οποία αγάπησε. 

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω το ότι αυτή η ομάδα σημαίνει πολλά για εμένα. Το όνομα Renault με έφερε στη Formula 1 και μου έδωσε την ευκαιρία να παλέψω για τον πρώτο μου τίτλο. Επιπλέον είχα αναμειχθεί τα τελευταία χρόνια στην τωρινή δομή της ομάδας στο Ένστον και στο Βιρί Σατιγιόν. Αγαπώ αυτή την ομάδα και το να τη βλέπω σε αυτή την κατάσταση με πονά και με στενοχωρεί. Αξίζει περισσότερα και έχει όλα όσα χρειάζεται για να φτάσει στην κορυφή. Πρέπει να δούμε την ιστορία της ομάδας για να δούμε τι πήγε λάθος. Τα τελευταία 30 χρόνια όταν μετρούσε επιτυχίες, ήταν μέσω μιας απλής δομής, που είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την αυτοκινητοβιομηχανία και είχε χτιστεί γύρω από τρεις ή τέσσερις πολύ δυνατές προσωπικότητες και έναν οδηγό πρωταθλητή».

Στη συνέχεια ο Προστ εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες προς το πρόσωπο του πρώην επικεφαλή της Alpine, Λοράν Ροσί, καθώς ο παλαίμαχος οδηγός τον θεωρεί υπεύθυνο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η γαλλική ομάδα. 

«Ο Λορέν Ροσί είναι το πιο τρανό παράδειγμα του φαινομένου Ντάνινγκ-Κρούγκερ. Ένας ανίκανος ηγέτης που νομίζει πως μπορεί να ανταπεξέλθει παρά την έλλειψη ικανοτήτων, με αλαζονεία και έλλειψη ανθρωπιάς προς τους υπαλλήλους του. Αυτός που ήταν αφεντικό της Alpine για 18 μήνες και νόμιζε πως τα κατανοούσε όλα από την αρχή, όμως έκανε λάθος. Ο τρόπος διαχείρισής της ομάδας που επέβαλε, κατέστρεψε την άνοδο που είχε ξεκινήσει από το 2016 ώστε η ομάδα να κατακτά βάθρα και νίκες. Ελπίζω πως η απόφαση να αλλάξουν τα μεγάλα κεφάλια θα είναι ένα ευεργετικό ηλεκτροσόκ για όλη την ομάδα». 

Tags: