Κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με τη Red Bull ο Πέρες

Σέρχιο Πέρες

i

©Red Bull Content Pool

Κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με τη Red Bull ο Πέρες

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:00 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 29.05.2024

O Σέρχιο Πέρες φέρεται να βρίσκεται κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με τη Red Bull.

Ο Σέρχιο Πέρες δυσκολεύτηκε για να βρει ρυθμό στο GP του Μονακό, καθώς κατέλαβε την 18η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές πριν ανέβει δύο θέσεις χάρη στον αποκλεισμό των μονοθέσιων της Haas.

Αλλά ο αγώνας του τελείωσε μόλις στον πρώτο γύρο με ένα σφοδρό ατύχημα, αφού συγκρούστηκε με τον Κέβιν Μάγκνουσεν και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπαριέρες.

Η αποτυχία να κερδίσει πόντους στο Μονακό, μετά από μια προβληματική πορεία στην 8η θέση στο γκραν πρι της Εμίλια-Ρομάνια, ώθησε ορισμένους να αναρωτηθούν εάν η Red Bull θα έπρεπε ή όχι να ψάξει αλλού για ομόσταβλο του Μαξ Φερστάπεν την επόμενη χρονιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Motorsport.com πάρα τους πρόσφατους κακούς αγώνες που είχε σε Ίμολα και Μονακό εξακολουθεί να θεωρείται ως «ο καλύτερος διαθέσιμος υποψήφιος οδηγός αυτή την στιγμή» για να συνεργαστεί με τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Καθώς η Red Bull δεν πιστεύεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προωθήσει τον Γιούκι Τσουνόντα από την RB, και καθώς εννοείται ότι η ομάδα είπε στον Κάρλος Σάινθ ότι δεν είναι υποψήφιος, όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η ομάδα είναι έτοιμη να διατηρήσει τον Πέρες.

Αν και υπάρχουν φορές που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρυθμό του Φερστάπεν, συμβάλλει σημαντικά εκείνα τα Σαββατοκύριακα που μπορεί να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό από το μονοθέσιο. Αναλογιζόμενος ένα άλλο δύσκολο Σαββατοκύριακο για τον Πέρες στο Μονακό, ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ είπε ότι προτεραιότητα ήταν να βοηθήσουμε τον Μεξικανό να βελτιωθεί.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν πολύ βάναυσο για εκείνον», είπε αρχικά ο Χόρνερ. «Προφανώς πρέπει να βεβαιωθούμε πως και τα δύο μας μονοθέσια θα είναι ψηλά για να σκοράρουν βαθμούς καθώς δεν μπορούμε να απορρίψουμε την απειλή της Ferrari και της McLaren και στα δύο πρωταθλήματα. Αλλά στους πρώτους έξι αγώνες ο Τσέκο ήταν πολύ δυνατός. Βρισκόταν στην πρώτη σειρά στις κατατακτήριες και τερμάτιζε δεύτερος ή τρίτος. Πρέπει απλά να επιστρέψουμε σε αυτή την θέση αυτοπεποίθησης και να μην κάνουμε βουτιά».

Ο Χόρνερ επέμεινε ότι οι πρόσφατοι αγώνες του Πέρες δεν θα επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα μίας απόφασης για την επόμενη σεζόν. «Όχι πραγματικά», απάντησε ο Βρετανός όταν του έγινε αυτή η ερώτηση. «Θα πάρουμε μια απόφαση στο πλήρωμα του χρόνου».