Κοντά στην ανανέωση ο Λεκλέρ με τη Ferrari - Τι ισχύει με την περίπτωση του Σάινθ

Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

Κοντά στην ανανέωση ο Λεκλέρ με τη Ferrari - Τι ισχύει με την περίπτωση του Σάινθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:26 - 01.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:33 - 14.08.2024

Ιταλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο του Σαρλ Λεκλέρ με τη Scuderia Ferrari, καθώς την ίδια ώρα ο Κάρλος Σάινθ έχει και άλλες σκέψεις.

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα της φετινής χρονιάς της Formula 1 είναι το σενάριο παραμονής ή μη του Σαρλ Λεκλέρ στη Scuderia Ferrari τα επόμενα χρόνια. Θυμίζουμε ότι το συμβόλαιο του Μονεγάσκου οδηγού λήγει στο τέλος του 2024 και προς το παρόν οι προθέσεις του είναι άγνωστες. 

Η ιταλική ομάδα είναι κατώτερη των περιστάσεων τη φετινή σεζόν στη Formula 1 και ο οδηγός της Ferrari έχει κάνει εμφανή την απογοήτευσή του. Σύμφωνα με το «funoanalisitecnica.com», o Λεκλέρ έχει υπογράψει την επέκταση της συνεργασίας του με την ομάδα του Μαρανέλο. `

Επίσης το δημοσίευμα αναφέρει πως και οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε ανανέωση του συμβολαίου τους για 2 χρόνια, μέχρι το τέλος του 2026, με την οψιόν για ακόμη 3 έτη. Παράλληλα, λέγεται πως σημαντικό ρόλο παίζει η προσπάθεια επάνδρωσης της Ferrari που καταβάλλει ο επικεφαλής της ομάδας, Βρεντ Βασέρ με πλειάδα διακεκριμένων αεροδυναμιστών και μηχανικών. 

Ο Λεκλέρ είχε υπογράψει το μεγαλύτερο σε διάρκεια συμβόλαιο με τη Ferrari στην ιστορία της ομάδας πίσω στο 2019. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μονεγάσκος έχει συνδεθεί με πιθανή ανταλλαγή θέσης με τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes, όμως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη γερμανική ομάδα.

Η υπόθεση Σάινθ 

Η υπόθεση του Κάρλος Σάινθ είναι μία άλλη ιστορία. Βάσει του ιταλικού Τύπου, ο Ισπανός πιλότος ζητάει ένα συμβόλαιο παρόμοιο με αυτό του Λεκλέρ και ο πατέρας του Σάινθ του πρεσβύτερου φαίνεται να είναι ο συνδετικός «κρίκος» σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Στο παρελθόν ο 28χρονος είχε δηλώσει πως θα ήθελε να είναι σε μία ομάδα, όπου θα έχει ηγετικό ρόλο και όχι δεύτερου οδηγού, όπως είναι τώρα στη Ferrari

Ο πατέρας Σάινθ φέρεται να εξετάζει και άλλες περιπτώσεις. Πέραν των φημών για τη μετακίνησή του στην Audi το 2026, ο Σάινθ έχει δεχθεί ενδιαφέρον και από την Alpine, η οποία επιθυμεί την επιστροφή του στο Ένστοουν.  

Μάλιστα δημοσιεύματα αναφέρουν πως υποψήφιος για να αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλή στην Alpine είναι ο Ματία Μπινότο, ο οποίος ήταν αυτός που με δική του εισήγηση έφερε τον Κάρλος Σάινθ στη Ferrari