Ξέσπασμα Σάρτζεντ: «Όταν ο Χάμιλτον και ο Αλόνσο πήγαν στη F1, είχαν ατελείωτες μέρες δοκιμών»

Λόγκαν Σάρτζεντ

i

©Photo by Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Ξέσπασμα Σάρτζεντ: «Όταν ο Χάμιλτον και ο Αλόνσο πήγαν στη F1, είχαν ατελείωτες μέρες δοκιμών»

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:31 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:43 - 14.08.2024

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ θα ήθελε να είχε περισσότερες ημέρες δοκιμών στην περίοδο προσαρμογής του στην Formula 1. Η Williams θα αποφασίσει στο τέλος της σεζόν αν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του Αμερικανού.

Απομένουν πέντε αγώνες για να ολοκληρωθεί η σεζόν του 2023 στη Formula 1 και η μόνη θέση που απομένει κενή για την επόμενη σεζόν είναι αυτή του Λόγκαν Σάρτζεντ.

Ο Αμερικανός έκανε το ντεμπούτο του φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με τη Williams, αλλά μετά από 17 γκραν πρι δεν έχει καταφέρει να πάρει κανένα βαθμό. Η βρετανική ομάδα έχει επαναλάβει σε πολλές περιπτώσεις ότι πρόθεσή της είναι να περιμένει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για να αποφασίσει εάν θα ανανεώσει ή όχι το συμβόλαιο του Σάρτζεντ

Τρεις ρούκις ξεκίνησαν τη χρονιά ως μέρος του grid: Όσκαρ Πιάστρι, Λόγκαν Σάρτζεντ και Νικ Ντε Βρις. Ο τελευταίος έχασε την ευκαιρία του μετά το γκραν πρι στο Σίλβερστοουν, όταν η AlphaTauri αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, αφού είδε ότι δεν είχε φέρει θετικά αποτελέσματα. Η κατάσταση στη Williams είναι παρόμοια, ωστόσο, στην περίπτωσή του η ομάδα του προσφέρει περισσότερο χρόνο προσαρμογής.

Ο Αμερικανός βιώνει μια περίπλοκη χρονιά, με πολλά ατυχήματα που μειώνουν τις στιγμές που έδειξε το ρυθμό του. Έτσι, η συνέχειά του δεν είναι εξασφαλισμένη και παρόλο που έχει την ευκαιρία να την κερδίσει στο υπόλοιπο της σεζόν, ο Σάρτζεντ πιστεύει ότι πρέπει να έχει περισσότερο χρόνο.

Δεν μιλάει για άλλη μια χρονιά, αλλά μάλλον για την επιλογή να κάνει περισσότερες δοκιμές. Η F1 έχει εξελιχθεί με τα χρόνια και πλέον οι ομάδες μπορούν να οδηγούν μόνο τα Σαββατοκύριακα των αγώνων, σε αντίθεση με πριν από λίγο καιρό, όταν δεν υπήρχε όριο στις δοκιμές.

©Williams/ Λόγκαν Σάρτζεντ

«Το ιδανικό θα ήταν να γίνουν περισσότερες δοκιμές, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος προετοιμασίας. Όταν ο Χάμιλτον και ο Αλόνσο πήγαν στη Formula 1, είχαν ατελείωτες μέρες δοκιμών στο μονοθέσιο εκείνης της χρονιάς, κάτι που είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε να ζήσουμε σήμερα», επισημαίνει ο Σάρτζεντ. 

Ωστόσο, αντιμετωπίζοντας τους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος, ο Σάρτζεντ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί όσα έχει μάθει από τα λάθη του για να βελτιώσει το επίπεδό του και να κερδίσει την ανανέωση του συμβολαίου του. «Η εμπειρία πάντα βοηθάει, αλλά έχω ανθρώπους με τους οποίους μπορώ να μιλήσω για να προσπαθήσω να καταλάβω πώς να προσεγγίσω τα πράγματα και γιατί συμβαίνουν αυτά τα μικρά λάθη και πώς να απαλλαγώ από αυτά», ανέφερε. 

Ο επόμενος αγώνας της Formula 1 θα είναι ο δεύτερος στο καλένταρι στον οποίο αγωνίζεται εντός έδρας. Επιπλέον, το σιρκουί του Όστιν είναι ξεχωριστό για εκείνον αφού αγωνίστηκε εκεί στις πρώτες δοκιμές του στη Formula 1 πριν από ένα χρόνο, οπότε θα προσπαθήσει να δείξει την καλύτερη εκδοχή του για να αντιμετωπίσει αυτή την τελική ευθεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.