Κυρίαρχος Αλόνσο στα δεύτερα δοκιμαστικά του Καναδά, προβλήματα για τον Φερστάπεν

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images

Κυρίαρχος Αλόνσο στα δεύτερα δοκιμαστικά του Καναδά, προβλήματα για τον Φερστάπεν

Άγγελος Φραγκισκάτος 01:15 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 03:50 - 08.06.2024

Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP του Καναδά.

Η δράση στο γκραν πρι του Καναδά, το ένατο φετινό αγωνιστικό τριήμερο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 συνεχίστηκε με την δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Μάλιστα η βροχή έκανε και πάλι την εμφάνισή της στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ, με αποτέλεσμα να επηρεάσει το πρόγραμμα των ομάδων.

Ταχύτερος της διαδικασίας ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin, ο οποίος με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:15,810, που το έδωσε την πρωτιά στο FP2.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes. Ο Βρετανός πιλότος ήταν για 0,463 δευτερόλεπτα μακριά από τον χρόνο του Αλόνσο. Ο «τοπικός ήρωας», Λανς Στρολ κατετάγη στην 3η θέση με την έτερη Aston Martin.

Ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari ακολούθησε στην 4η θέση της τελικής κατάταξης, μπροστά από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο με την RB.

Στην 6η θέση ήταν ο Κέβιν Μάγκνουσεν με το πρώτο μονοθέσιο της Haas, ενώ στην 7η θέση πλασαρίστηκε η δεύτερη Mercedes του Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός ήταν πολύ κοντά στο να καταγράψει τον ταχύτερο χρόνο, όμως βρήκε κίνηση μπροστά του και εγκατέλειψε την προσπάθειά του.

Ο Γιούκι Τσουνόντα με την RB βρέθηκε στην 8η θέση, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Άλεξ Άλμπον (Williams) και Σέρχιο Πέρες (Red Bull).

Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull αντιμετώπισε προβλήματα στο FP2, καθώς η RB20 έβγαζε καπνούς από το πίσω μέρος της. Η αυστριακή ομάδα επιβεβαίωσε πως το πρόβλημα ήταν στο σύστημα ERS (υβριδικό σύστημα).

Η δράση στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ συνεχίζεται το Σάββατο στις 19:30 ώρα Ελλάδας με το FP3.

Tags: